purchase brand name lexapro micardis online purchase purchase depo provera online can you buy ventolin inhalers over the counter in spain xenical online cheap
divendres, 17 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“… y se acabó la Fiesta”

Catalunya ja pot celebrar l’honor de ser la primera comunitat de la península ibèrica en abolir de manera democràtica i civilitzada la tradició però sobretot el negoci de les curses de braus. Molts anys abans ho va fer la Comunitat Canària, sense cap rebombori ni res semblant a la polèmica ferotge que els taurins i alguns polítics han desfermat en aquesta ocasió. Amb l’abolició de les curses de braus a Catalunya, el sud d’Europa, darrer bastió de la matança pública d’animals, perd una petita part del decadent club d’amants del patiment, la sang i la mort, que per algun estrany mecanisme, en el seu cervell es transforma en art i bellesa sublime, mentre la resta del món reb amb alegria a un nou i important membre, que ingressa per dret propi a la molt més nombrosa i certament honrosa lliga de pobles que entenen el progrés humà, no només en termes econòmics i de satisfacció egoista, sinó com a un veritable retrobament amb les arrels que ens uneixen amb la Terra i amb totes les seves formes de vida, recuperació d’un respecte, quasi veneració dels nostres ancestres que malauradament l’home modern va deixar enrere als inicis de la civilització.

Alguns, molts més fora que dintre de Catalunya, lamentaran amargament la decisió del parlament. Són els que es resisteixen com potser abans que ells els seus pares i els seus avis, a acceptar que les coses canvien i sortosament com en aquest cas, a vegades a millor. La resta, la indiscutible major part de ciutadans de Catalunya i encara que es vulgui fer veure el contrari, de tot l’estat espanyol, ens podem sentir més dignes i més coherents amb els valors que el coneixement i el sentit comú ens indiquen com a més assenyats. Som, sense pal·liatius, una mica més ciutadans del segle XXI, conscients, i preocupats pel nostre entorn i per les conseqüències dels nostres actes. Costarà molt, però algun dia, la mort, la humiliació, i el patiment de qualsevol ésser viu no resultarà atractiu ni divertit per a ningú. Afortunats, els que puguin presenciar aquest gran dia. Que l’exemple català serveixi d’inpiració per a molts altres pobles que encara han de fer el camí que nosaltres acabem de conquerir. Enhorabona a tots els que així ho entenen!!

Miguel Ángel Barrachina Roger | Sant Adrià de Besòs

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per