divendres, 19 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Beca per un estudi sobre el raïm ‘La Mataró’

Foto: altaalella.com

El celler Alta Alella ha convocat una beca per valor de mil euros per finançar un estudi de recerca local que ajudi a conèixer l’origen de l’ús del nom de Mataró per referir-se a una varietat de raïm, així com la seva arribada a la DO Alella.

La Mataró

Aquest raïm, que porta el nom de la capital del Maresme, és una de les varietats que exerceix de buc insígnia del celler Alta Alella Cava Privat. No només perquè és un dels únics cellers de la DO Alella que l’utilitza per a l’elaboració dels seus vins, sinó també perquè és amb aquesta varietat que produeix el Dolç Mataró, un vi que es troba a les cartes dels millors restaurants del món.

Raïm negre

La Mataró és una varietat negra que produeix un raïm cònic i compacte, de gra esfèric i gust aspre, i que acostuma a aportar al vi un color violaci intens. Originària de Morvedre (Sagunt, València), és especialment utilitzada al llevant de la Península Ibèrica, i coneguda a la majoria de zones vinícoles amb el nom de Monastrell i només rep el nom Mataró a la DO Alella, a Austràlia i a Califòrnia.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per