safe place buy accutane online promethazine 25mg online buy generic retin a micro buying promethazine with codeine in mexico buy prometrium tablets
dissabte, 21 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Biofiltre d’última generació al Maresme

Foto: Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme ha construït al nou Centre un biofiltre que permet el tractament biològic de l’aire amb càrrega d’olor basat en l’activitat que desenvolupen microorganismes específicament seleccionats per la depuració de l’aire. El biofiltre reduirà en més d’un 95% les olors de la planta i els separadòrs òptics permeten una eficiència del 90% en la separació de plàstics.

Biofiltració

Mitjançant la biofiltració es destrueixen de manera sostinguda compostos orgànics volàtils i altres substàncies amb significació odorífera com l’amoníac i l’àcid sulfhídric. És una tecnologia que comparada amb els sistemes de tractament convencionals orgànics permet una major eficiència en la depuració de gasos, menor concentració d’olor final així com un menor requeriment d’espai físic.

El sistema permet una depuració efectiva major al 95% de les olors, 98% en la depuració d’àcid sulfhídric i mercaptans i del 95 % de depuració d’amoníac i amines. Segons fonts del Centre, tot això s’aconsegueix gràcies principalment a l’ús d’un biomedi inoculat amb microorganismes específics d’origen natural seleccionats (dintre d’una base de més de 50 tipus diferents) en funció de cada tipus d’aplicació pel Biotechnological Institute a Kolding, a Dinamarca. La instal·lació es completa amb un sistema de tractament d’aire mitjançant oxidació tèrmica regenerativa per l’aire amb més càrrega odorífera.

Separadors òptics

Aquests equips de la tecnologia francesa Pellenc formen part del pretractament mecànic a que es sotmeten els residus per tal de separar els materials recuperables, com són el PET, PEAD, PAPER/CARTRÓ, Brick i plàstic mix de la fracció RESTA. Concretament, els separadors òptics permeten na eficiència en la separació de plàstics de més del 90 % i del PAPER/CARTRÓ de més del 85 %.

Aquesta tecnologia permet l’automatització del procés de forma que els treballs manuals tan sols estan presents per verificar la qualitat de la fracció extreta. Els separadors òptics permeten incrementar la capacitat de tractament i representen una millora respecte de les condicions de treball dels operaris. Es disposa de sis separadors òptics: un per Paper/Cartró i la resta per plàstics i bricks. Cada equip disposa d’espectròmetres de tecnologia NIR (propera a l’infraroig ràpid) per les diferents fraccions i un conjunt d’ejectors neumàtics per la separació dels materials.

Amb la implementació d’aquests equips es recuperaran de la fracció RESTA:

Paper-Cartró: 13.600 ton/any
PET: 540 ton/any
PEAD: 330 ton/any
Brick: 245 ton/any

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per