dijous, 18 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cau el cirerer més gran del Maresme

Foto: Francesc Navarro

Les tempestes de vent i neu que van afectar el passat 7 i 8 de març al Maresme, van fer caure un altre arbre monumental d’interès local i comarcal: el Cirerer Gros de la Font del Ferro d’Argentona.

El cirerer es trobava al torrent de Burriac, aigües amunt de la Font del Ferro, al terme municipal d’Argentona. Aquest arbre monumental, catalogat l’any 2003, tenia 226 cm de perímetre normal, 281 cm de perímetre de soca i prop de 15 metres d’alçada i era el Cirerer de major tamany catalogat al Maresme.

Membres de l’entitat Natura han contactat amb els tècnics arboristes de la Federació de les ADF del Maresme per “valorar si es pot procedir a recuperar i replantar l’arbre al mateix indret”, tot i que, degut al seu tamany i als danys observats a la soca de l’arbre, “és molt difícil la seva recuperació“.

Segon monumental caigut
El cirerer d’Argentona és el segon arbre monumental del Maresme que ha caigut enguany. El passat mes de gener, una tempesta de vent i neu va fer caure el roure més gran del Montnegre. El Roure de Santa Maria tenia un perímetre de 4.47 cm, una capçada espectacular i més de 200 anys d’antiguitat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per