divendres, 19 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Denuncien l’estat d’un Casal Modernista

Estat actual del Casal | Foto: Facebook

La Plaça de Vendre d’Argentona, davant del Casal Modernista de Josep Puig i Cadafalch, acollirà aquest dissabte 31 de juliol, a partir de les 10 del matí, una Diada dedicada al prestigiós arquitecte modernista maresmenc. L’objectiu principal de la trobada és denunciar l’estat d’abandonament actual de la casa d’estiueig d’aquest arquitecte, que va ser projectada per ell mateix a principis del segle XX. La propietària del casal, descendent dels Puig i Cadafalch, l’ha posat en venda per 1,5 milions d’euros.

Elements arquitectònics

Segons denuncia Natura, actualment ja han desaparegut importants elements arquitectònics de la casa i d’altres s’han hagut de retirar pel risc de caiguda. S’han retirat els merlets que coronaven tota la part superior de l’edifici, s’ha eliminat una peça de ceràmica de més d’1 m de longitud i 120 kg de pes, part de l’estructura de glorieta de fusta, “la resta està corcada i a punt de caure”, assenyalen. També ha desaparegut una gàrgola exterior i la tanca perimetral, de ferro fos, “està totalment rovellada i ha malmès el mur”.

“Degradació sense aturador”

Diverses entitats argentonines – Natura, Centre d’Estudis Argentonins i Associació de Veïns d’Argentona – han fet diverses accions per defensar el casal abans no s’enruni. A més, han denunciat l’estat del casal al Departament de Cultura de la Generalitat, a l’Ajuntament d’Argentona i al Síndic de Greuges, però, aquestes entitats lamenten que “ara per ara, la casa continua degradant-se sense aturador”. També, aquestes entitats d’Argentona han creat un grup al Facebook, “Salvem can Puig i Cadafalch“, on ja falta poc per arribar al miler de persones i entitats subscrites.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per