buy motilium suspension purchase toprol xl buy sildenafil online india buy lasix furosemide buy generic cymbalta online
dimecres, 19 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dotze agents cívics per a Tordera

El col·lectiu d'agents cívics de Tordera | Foto: tordera.cat

Un col·lectiu de 12 persones formarà part, a partir d’aquest dimecres 1 de desembre, de l’equip d’agents cívics de Tordera. Aquestes persones, que s’han contractat a través d’un Pla d’Ocupació amb una durada de 6 mesos, s’encarregaran d’informar i conscienciar la població sobre els hàbits cívics i higiènics especialment en l’espai públic i de manera secundària, en l’espai privat de les llars i les comunitats.

Sensibilització

Segons informen fonts municipals, els agents cívics actuaran en aquells àmbits de la vila on hi ha més presència ciutadana i/o especialment en els punts on es detectin actituds incíviques reiterades. Els objectius principals dels agents cívics passaran per sensibilitzar els ciutadans sobre la importància del civisme i per informar aquelles persones que no actuïn correctament de quin és el comportament adequat donant a conèixer les ordenances municipals, prioritàriament l’ordenança de civisme i convivència.

Espais públics

Els 12 agents, que treballaran al carrer, estaran localitzats en els espais públics com ara els parcs, els carrers, les places, els equipaments públics, les àrees comercials, els mercats, les fires, etc. També puntualment realitzaran tasques de sensibilització i d’informació a les associacions, als comerços i a les escoles de la ciutat.

Funcions

Des de l’Ajuntament de Tordera informen que es pretén que la figura de l’agent cívic es consideri com la d’un informador i no com la d’un agent controlador o sancionador. En els casos que sigui necessari, els agents podran alertar els cossos de seguretat ja que aquests són els qui tenen potestat per multar o identificar els infractors.  El caràcter proper i accessible de l’agent cívic ha de permetre que es detectin actituds incíviques i es posin en coneixement de l’Ajuntament i, per tant, dels agents de la Policia Local. La coordinació dels agents cívics estarà en contacte amb els diferents serveis municipals i d’aquesta manera es podrà agilitar la resposta davant actituds incíviques.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per