lamictal purchase online buy viagra karachi buy grifulvin v buy levlen online buy kamagra in malaysia
dimarts, 14 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els rebels anys 50 passen per Pineda

Foto: pinedademar.cat

Pineda de Mar es transformarà aquests dies per tornar a viure els rebels anys 50 durant una cita musical fora del comú, molt lluny dels festivals massificats i amb un ambient retro que decorarà els carrers de la vila. Es tracta de l’Screamin Festival, que per tercer any consecutiu se celebra a Pineda i que ja arriba a la seva dotzena edició. Es preveu que més de 2.000 persones de 20 països passin pel Festival que s’allargarà fins al proper dilluns 1 de juny i es concentrarà a la platja dels Pins. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, el regidor de Cultura, Francesc Millán, i l’organitzador del certamen musical, Carlos Díaz, han fet aquest dimecres la presentació oficial al municipi.

L’Screamin Festival és una de les cinc cites més destacades a nivell mundial al voltant del Rock and Roll. Entre les novetats d’aquest any destaca el taller Doo wop work shop que es realitzarà a les instal·lacions de l’Hotel Koppers. Com ja va passar l’any passat, els organitzadors volen acostar el Festival als pinedencs i pinedenques així com als seus visitants. Per això, dissabte a la tarda hi haurà una concentració de cotxes dels anys 50 i un concert gratuït.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha explicat que l’Screamin 2010 “s’ha descentralitzat en diversos punts del municipi perquè tingui més repercussió turística en el màxim de sectors econòmics del municipi”. Per això, l’Escola Universitària del Maresme farà un estudi sobre l’impacte econòmic que té el Festival a Pineda de Mar. Aquest estudi està finançat pel Consell Comarcal del Maresme.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Francesc Millán, ha agraït la “bona entesa” entre els organitzadors i l’Ajuntament de Pineda de Mar i la “bona acollida que té el Festival en el sector turístic del municipi”.

Previsions

Les previsions per a la dotzena edició de l’Screamin Festival “són d’allò més optimistes”, segons ha confirmat Carlos Díaz durant la roda de premsa de presentació. “Hi ha hagut un 40% més de reserves que l’any passat i l’afluència de públic en els primers concerts ha estat superior a les passades edicions”, ha avançat Díaz. Això fa pensar que durant el cap de setmana la carpa instal·lada a la platja dels Pins de Pineda presentarà un aspecte “immillorable”. Cal destacar que enguany els veïns i veïnes de Pineda de Mar tornaran a tenir l’accés gratuït als concerts i només hauran de presentar el DNI que confirmi que estan empadronats al municipi maresmenc.

Preus

Els preus de les entrades simples és de 35 euros, mentre que l’abonament per a tots els dies és de 80 euros. Cal destacar la qualitat dels grups convidats, molts d’ells seran presents a Pineda de forma exclusiva per al Festival.

Impacte sonor

També, durant els dies previs als concerts que es realitzen a la carpa situada a la platja dels Pins es portaran a terme controls d’audiometria per “minimitzar l’impacte sonor a la zona”. En aquest sentit, Carlos Díaz ha destacat la “bona qualitat de so” que tenen els concerts per la bona sonoritat de la carpa, “un dels punts que més agraeixen els visitants”, assegura.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per