divendres, 19 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Aula Multisensorial de Mataró, una realitat

Foto: Fundació El Maresme

La Fundació Privada El Maresme ha posat en marxa la nova Aula Multisensorial que s’ha adequat a la Residència Llar Santa Maria de Mataró, un centre gestionat per l’entitat maresmenca. Amb una inversió de 15.300 euros, l’aula és un dels nous equipaments que serviran per a millorar l’atenció als 25 usuaris de la Llar.

L’Aula Multisensorial és un espai d’innovació terapèutica que permet aportar diferents estímuls que passen a través dels sentits, amb la finalitat de donar via lliure a l’experiència sensorial dels usuaris adults amb discapacitat, cercant la satisfacció, el plaer i la calma. “L’objectiu primer és el contribuir al benestar de l’usuari discapacitat amb una eina boníssima que complementa el treball diari” ha explicat la coordinadora de la Llar, Domi Rodríguez.

Serveis

Foto: Fundació El Maresme

L’equipament compta amb projectors, llum ultraviolada, equip d’àudio i de difusor d’aromes que funcionen com a eines per estimular les capacitats tàctils, visuals, acústiques, gustatives i olfactives dels usuaris que la utilitzaran a partir d’aquesta primavera. L’aula s’ha habilitat gràcies a l’ajut de 15.000 euros rebuts de l’Obra Social Caixa Sabadell dins la 36a edició dels Premis Caixa Sabadell.

L’Aula ha estat presentada per Domi Rodríguez, Coordinadora de la Llar, que ha estat acompanyada pel director de l’oficina de Mataró-Plaça de les Tereses, Armand Tapia, el President de la Fundació Privada El Maresme Ferran Rodríguez i la Directora Gerent de la Fundació, Maria Carme Maltas.

Una nova eina

L’Aula Multisensorial serà una nova eina de la Llar Santa Maria, que funciona des de començaments dels anys vuitanta i que està gestionada per la Fundació Maresme des de l’any 2005. La Llar acull un centre diürn d’atenció especialitzada de 5 places i una residència de 20 places, totes elles ocupades per persones en edat adulta amb discapacitat intelectual profunda, amb greus disfuncions i amb una necessitat de suport extens i generalitzat. El centre contempla una atenció interdisciplinària per cobrir de manera integral les necessitats individuals d’assistència, educatives i emocionals. A la vegada que proporciona un seguiment molt acurat a nivell mèdic i rehabilitador. Amb la nova Aula Multisensorial la Llar passarà a tenir moltes més eines de cura i atenció a les persones discapacitades de la comarca.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per