dissabte, 20 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’endemà de la vaga

La vaga general del 29 de setembre ja és història. El sindicats convocants han donat la xifra d’un 70% de treballadors que van donar suport a la vaga, segons les dades oficials dels govern, el nombre de vaguistes va ser tant sols del 17%. La diferència entre una dada i l’altre és abismal.

La impressió que ha quedat a la gent de peu que va participar i que no va participar a la vaga, és que aquest 29 de setembre no va ser un dia com qualsevol altre, potser la suggestió del “que passarà avui”, feia entreveure que si que estava passant alguna cosa – especial – dins d’una aparent “normalitat” que venia donada per la sensació que donaven petits comerços, bars i botiguetes obertes treballant com qualsevol dia.

La vaga general ja ha passat, i ara qu? es preguntaran molts dels que van fer vaga com dels que no la van fer.

Per una banda els sindicats diran – i ja ho han dit- que la vaga va ser un gran èxit de mobilització i de protesta contra les mesures antisocials del govern per fer front al la crisi. Per la seva banda el govern dirà que la mobilització, es va desenvolupar dins els paràmetres de xifres que ja havien previst i posant cara de –`manat que ha de fer els deures que li mana el seu superior europeu – dirà que les retallades son un sacrifici necessari que calia demanar a tots els treballadors i que aviat tothom es trobarà amb els “beneficis” de les retallades.

Entre tant, els “grans capitalistes” – és a dir, els principals culpables de la crisi mundial que ara patim, els que veritablement mouen els fils de la economia mundial i marquen les regles de joc als governs del món, ahir i avui, (l’endemà de la vaga), deuen ser a Cancun o a Hawai fent la seva “Eterna vaga de treballar” prenent el sol, fins i tot ignorant que a l’estat espanyol, el dimecres 29 hi va haver-hi una vaga general, i així el els dies, les setmanes i els mesos aniran passant i passant, i els treballadors que ahir van exercir el seu dret de vaga, l’endemà, els hi quedarà aquella dignitat d’haver dit – Jo no estic d’acord amb aquesta política de retallades de sous i de precarietat laboral a qui menys tenim -.

Lluís M. Panyella | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per