dissabte, 20 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres aprova la polèmica moció del PP

Foto: Street View

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va aprovar dimarts passat, amb els vots favorables de CiU i PP, la moció presentada pels populars per denunciar els immigrants en situació irregular empadronats al municipi. La resta de partits amb representació al consistori – ERC, PSC, SOS Llavaneres i Gent de Llavaneres – han criticat amb contundència aquesta aprovació. Llavaneres ha esdevingut així el primer municipi català que aprova aquesta moció del PP sobre immigració.

Foto: ERC Llavaneres

Aquest divendres, Esquerra de Llavaneres ha celebrat una roda de premsa per mostrar la seva “ferma oposició” a la moció aprovada. Segons els republicans “és una moció més policial que no pas social“. El partit republicà ha reiterat el seu compromís amb el Pacte Nacional per a la Immigració del qual, segons asseguren, “en queden fora iniciatives com l’aprovada a Llavaneres”. El portaveu del grup municipal d’Esquerra a Llavaneres, Nani Mora, ha assegurat “que no hi ha cap tipus de conflicte a causa de l’arribada de nouvinguts, sinó ben bé al contrari”. Segons Mora “som un poble d’acollida, no volem ser un poble de rebuig per tots els nous veïns”. El republicà ha acusat CiU de donar suport a la moció del Partit Popular només perquè, segons ha manifestat, “volen mantenir amb tranquilitat la cadira a Llavaneres el que queda de legislatura”. A la roda de premsa també ha intervingut David Minoves, Secretari de Moviments Socials i Immigració d’Esquerra.

Per altra banda, malgrat l’aprovació l’alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), ha manifestat que abans de l’aplicació de la moció vol estudiar els seus efectes “polítics i pràctics”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per