dimarts, 23 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix una coordinadora contra els laterals

Foto: Street View

El Centre Cívic de Premià de Mar va acollir aquest dimarts 22 de Juny la convocatòria d’una reunió per la creació de un equip de treball pel desenvolupament “d’una plataforma unificada i transversal de totes les persones i entitats preocupades pel futur de la comarca”. Fruit de la trobada s’ha creat la Coordinadora Preservem el Maresme.

Segons han informat a la nostra Redacció, la principal preocupació dels membres de la nova coordinadora és “especialment, aturar les obres dels laterals de la Ronda de Mataró, que són el primer tram de la nova carretera C-31, futura via de desdoblament de la l’autopista C-32, que vol travessar tot el Maresme. També volen crear una nova proposta i model de mobilitat al Maresme. En l’acte es van reunir representants de 22 entitats de la comarca, des de Montgat fins a Pineda i es va arribar a diversos acords per unanimitat.

Acords

Entre els acords assolits durant la reunió, els assistents van decidir crear aquesta plataforma conjunta per coordinar les entitats amb el nom de “Coordinadora Preservem el Maresme”; amb l’objectiu de “que no ens trinxin la comarca” i el lema “Aturem el Pla de Mobilitat“. A més, en l’acte es van organitzar tres comissions de treball ens les què s’hi van repartir totes les entitats: Comissió tècnica, Comissió de comunicació i Comissió d’accions. També es va escollir com a portaveus a Antoni Esteban i Lluís Mas.

A més, la nova entitat s’ha obert a totes les entitats i persones que comparteixin el seu objectiu i ha convidat a l’administració i partits polítics “a definir un nou model de mobilitat per la nostra comarca que compti amb la participació dels seus vilatans“.

Finalment, es va acordar la propera reunió oberta de la coordinadora, pel proper dimecres dia 7 de juliol, a les 20 h, en el local de l’Associació de Veïns del Camí de la Serra de Mataró, per consensuar un manifest que expressi la voluntat conjunta de la Coordinadora. Segons informen, se’n farà lectura d’aquest manifest en el proper “tall de la N-II” programat pel 9 de Juliol, organitzat per les plataformes NO N-II del Maresme. En la reunió del dia 7, la coordinadora també començarà a presentar i consensuar els plans d’acció de les diferents comissions.

Entitats representades

Plataforma Camí Ral de Premià de Mar – Rafael Anguera
Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) – Jesús Nieto / Àngel Prats
Plataforma Cívica de Vilassar de Mar – Antoni Esteban
Coordinadora NO-NII (Masnou, Premià i Vilassar de Mar)
Associació de veïns de la Xinesca (Vilassar de Mar)
Associació de veïns del Camí de la Serra – Marta Gutiérrez / José M. Campaña
Opció per Vilassar(OPV) – Xavier Santamaria
Plataforma Cívica el Masnou 21 – Pere Compañó
Unió de Pagesos – Pep Riera, Toni Llimona
Plataforma Maresme – Joan Comas
Revolta Global Maresme -EA (Montgat) – Artur Galve
Trobades Alternatives del Baix Maresme – Fernando González
Cooperativa de consum responsable de Premià de Dalt – Àngel Pagés
Plataforma El Roure de Dosrius – Jordi Pagés
Associació de Veïns de Cerdanyola (Mataró)
Terra Verda (Grup ecologista del barri de Cerdanyola de Mataró)
Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda – David Pavón
Fot-li castanya! (Canet de Mar) – Albert Herrero
PTP promoció del Transport Públic – Albert Gragera
Oil Crash Observatory (OCO) – Joaquim Ballebrera
Col.lectiu Ronda – Agnés Garcia
Associació de Veïns d’Argentona – Lluís Mas

3 comentaris per a “Neix una coordinadora contra els laterals”

  1. […] central serà la Plaça de can Manent. En el mateix acte es presentarà la recent creada Coordinadora Preservem el Maresme de la qual la Plataforma n’és també membre fundadora. Notícies relacionades:El consistori […]

  2. […] pocs dies de la celebració del primer aniversari de la coordinadora ‘Preservem el Maresme‘, els membres de l’entitat han mostrat […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per