diumenge, 24 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Torero

No entenia el per què de la polèmica. Per ell no era més que un desviament humà, una excentricitat, ocupar-se del benestar dels animals mentre hi havia un munt d’homes que patien.

La consciència d’alguns humans és ben rara, es posen a defensar animals que els cauen simpàtics pel que sigui, mentre compren tot de productes fabricats a altres contrades per empreses que no respecten el seu propi codi ètic perquè són lluny de casa. Empreses que contaminen matant ecosistemes sencers.

El que són capaços d’exigir a segons qui no els preocupa la resta de vegades mentre puguin comprar barat.

També li cridava l’atenció la seva veïna que es passava bones estones als matins fent el dinar per un munt de gats. No els donava menjar en llauna, cuinava per ells. Tant de bo hagués decidit cuinar per homes i dones que ara amb la crisi poden estar passant gana al seu voltant en lloc de fer-ho pels gats.

Tota una sèrie de pensaments el torbaven, sabia que l’home és perfectible i lliure. Precisament això ens distingeix dels animals. Això i la capacitat de crear història, de formar una cultura. Per tant l’home és l’únic animal subjecte a drets. L’únic que té drets i obligacions.

Mai havia vist una manifestació de toros queixant-se i plorant per la mort d’un torero.

Si l’animal no pot desenvolupar-se en el plano ètic o cultural per què hi havia encara gent clamant pel seus drets? Si en el món hi ha tanta gent que no pot viure de manera digne com algú té la vergonya de exigir dignitat per un animal.

De cop tot això va passar a un segon plano. Es va concentrar intentant deixar la ment en blanc. Va visualitzar el moment següent com havia fet tants cops perquè el seu cos es reprogramés per l’acció.

El toro va arrancar i ell va donar-li una estocada perfecta penetrant en la seva caixa toràcica pel forat de les agulles, tallant un dels grans vasos sanguinis de l’animal. Mentre brollava sang d’un vermell encès va pensar que havia tallat una artèria i que la mort seria ràpida. Al cap de no res el toro ja queia.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per