buy generic indocin buy finasteride 5mg buying metoclopramide buy brand retin a viagra tesco online
dimecres, 18 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“Cada llibre és l’inici d’un projecte diferent”

Roser Caño Valls | Foto: D.M.

Roser Caño Valls (Barcelona, 1975) és llicenciada en Filologia Catalana per la UAB. Ha escrit narracions breus, peces de teatre i proses poètiques. També ha publicat a la revista virtual Literària i, des de l’any 2007, protagonitza el bloc Antaviana. Avui l’entrevistem amb motiu de la publicació del seu segon llibre ‘Gentil entre els gentils’, una obra que s’apropa al llenguatge poètic.

Per què dius que ‘Gentil entre els gentils’ és el teu “altre primer llibre”?
Perquè cada llibre és l’inici d’una idea, d’un projecte diferent de l’anterior. Aquest llibre s’apropa al llenguatge poètic i per a mi és un terreny que estic començant a temptejar. És per això que aquest és un altre primer llibre.

Però té alguna vinculació amb ‘A l’altra banda del riu’?
Bé, en tots dos llibres hi ha una idea unitària, i en tots dos apareixen temes universals i vitals: com els canvis constants en el cas “d’A l’altra banda del riu” i l’amor. Per tant, en certa manera sí que en té. A més és la continuació del meu trajecte literari.

T’ha sorprès la reacció dels lectors i lectores de la teva primera obra?
Sí, moltíssim. No m’esperava que el llibre arribés agradar tant. Ha estat realment una sorpresa.

Portada: 'Gentil entre els gentils'

Com descrius ‘Gentil entre els gentils’?
És una història d’amor que té el rerafons dels trobadors, ja que apareix la idea trobadoresca: l’amor entra pels ulls, una història amb un inici i un final.

I per què dius que el llenguatge poètic ha vingut gairebé sense buscar-ho?
Perquè quan vaig començar a escriure’l no m’havia proposat fer un llibre utilitzant el llenguatge poètic. Ha sigut un projecte que ha sorgit sense buscar-lo directament.

Quin paper hi juga el trobador Bernat de Ventadorn?
Bernat de Ventadorn fou un poeta trobadoresc que m’ha permès començar la història i crear una unitat a través de cadascun dels textos poètics. Així doncs en la seva cita que prové d’un poema apareix l’element cabdal l’amor a través dels ulls.

El llibre està prologat per Alfons Navarret, per què?
L’Alfons és una persona que està molt vinculada a la poesia, i amb el primer pròleg va copsar i deixar escrita la idea del primer llibre. I aquest cop, ha elaborat una síntesi de Gentil entre els gentils, que permetrà als lectors i lectores guiar-los pel camí de la poesia.

Per quin motiu has decidit que es pugui descarregar gratuïtament a través de bubok?
Bé, penso que avui dia és inevitable que poguem descarregar llibres gratuïtament a través d’entitats com bubok. Crec que és una manera de difondre més ràpidament un llibre, així com també el fet que així es guanyen més lectors i lectores.

El teu bloc, Antaviana, ja ha complert quatre anys. Com valores aquest recorregut literari online?
Doncs el valoro molt positivament perquè el Gentil entre els gentils va començar al bloc, però després vaig decidir passar-lo al paper o en format llibre. També és un espai que m’ha permès escriure sovint i guanyar lectors i lectores. He crescut i creixo cada dia a mesura que escric.

En el món creatiu, com reps la visita de les muses?
Doncs, a mesura que llegeixo, que visc, em vénen idees per a nous projectes literaris.

I què vindrà després de ‘Gentil entre els gentils’?
Doncs estic preparant un llibre d’entrevistes del bloc Antaviana, i estic reescrivint una obra de teatre.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per