dissabte, 20 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cop al tràfic de ketamina

La droga anava diluïda en format líquid | Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal presumptament dedicat al tràfic de ketamina, un anastèsic d’ús veterinari amb un elevat potencial al·lucinogen, “extremadament perillós si és consumit per les persones”, segons alerten fonts policials. Es tracta de la principal xarxa de traficants dedicada a importar i vendre aquesta droga. En el transcurs de la investigació, que s’ha allargat fins a 8 mesos, la policia catalana ha detingut 10 persones, entre elles els principals responsables de l’organització.

Importació

El cas es remunta al juliol de l’any passat quan els Mossos d’Esquadra, a requeriment de la Fiscalia Antidroga Provincial de Barcelona, va iniciar una investigació sobre una organització liderada per persones de nacionalitat espanyola que es dedicava a la importació de grans quantitats de substàncies psicotròpiques i estupefaents que provenien de l’Índia per tal de distribuir-les a nivell nacional.

Preu pactat

Foto: Mossos d'Esquadra

Un cop el grup pactava el preu de les substàncies psicotròpiques, sobre tot ketamina, l’organització gestionava el transport de la droga a través de transportistes o ‘mules’, als que sota l’aparença de turistes feien tornar a l’Estat Espanyol amb la substància estupefaent. Segons informen els Mossos d’Esquadra, aquesta substància normalment anava diluïda en format líquid i s’amagava en begudes, cremes i xampú, tot i que en algunes ocasions també es va ocultar en pots de sals minerals en format pols. Un cop a Espanya la substància era tractada i distribuïda posteriorment als consumidors.

Introducció

Els caps de la organització enviaven i rebien a les persones encarregades d’introduir la droga quasi setmanalment, i cadascuna podia transportar entre 3 i 4 quilograms de ketamina concentrada i utilitzant formes d’ocultació diverses.

Detencions

En el decurs de la investigació, dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 5 de Badalona, es van fer diverses actuacions policials, una de les quals va tenir lloc el passat 14 de febrer, quan agents dels Mossos d’Esquadra van detenir un home i una dona al Masnou, quan duien a sobre aproximadament un quilo i mig de Ketamina.

En el seu conjunt, l’operatiu policial ha acabat amb la intervenció d’un total de 28’6 quilograms de Ketamina i la detenció de 10 persones: Juan F. M., de 26 anys, Borja M.B., de 23 anys, Albert M. G., de 24 anys, Vega A. R., de 21 anys; tots ells veïns de Badalona, Sebastian A. P., de 27 anys, i veí d’Eïvissa; Àngels R.P., de 25 anys, i veí de Barcelona; Samira L. C., de 24 anys, i veí d’Alella; Oriol R. G., de 22 anys, i veí de Mollet de Vallès; Xiomara P. B., de 25 anys, i veí del Masnou; i Nestor C. Q., de 22 anys i veí de Premià de Dalt.

Operació oberta

Fonts policials han informat també que sis dels detinguts han passat a presó preventiva i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs. L’operació encara està oberta i la policia catalana no descarta més detencions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per