buy detrol can i buy nexium over the counter in australia methylprednisolone dose pack online buy generic zyrtec d online buy cheap colchicine
dimarts, 25 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Empresaris i sindicats: descens atur, estacional

Foto: sxc.hu

Foment del Treball i la Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa (FEPIME- Catalunya) han fet valoració positiva de la baixada de l’atur del juliol però han subratllat que el descens és a causa, sobretot, “de factors estacionals relacionats amb els mesos d’estiu“. En aquest sentit, les dues patronals catalanes han apuntat que de les 5.525 persones que han trobat feina a Catalunya en el darrer mes, 3.000 ho han fet en el sector serveis.

A més, les patronals han recordat que respecte al juliol de l’any passat, Catalunya té prop de 32.000 aturats més (un 5,88%), per la qual cosa cal ser prudent i no ser gaire optimisme. Així, Foment ha assenyalat que el descens de la desocupació en els últims quatre mesos no és suficient per produir un canvi de tendència del mercat laboral i que cal aprofundir en mesures que facilitin la contractació i flexibilitzin les relacions.

Els sindicats parlen de “miratge”

De la seva banda, el sindicat UGT ha assegurat que les dades d’ocupació del juliol evidencien “clars símptomes de l’estacionalitat i la precarietat del nostre mercat de treball”, ja que, ha apuntat, el juliol acostuma a ser un bon mes per la campanya d’estiu. En aquest sentit, ha recordat que “més de la meitat de les persones que han deixat d’estar a les llistes de l’atur s’han incorporat al sector serveis.

El sindicat ha afegit que per províncies, Girona i Tarragona és on l’atur ha disminuït més respecte al mes anterior, concretament un 2,4% i un 1,9% respectivament. Aquest fet demostra que la campanya d’estiu està tenint molta incidència, ja que precisament són les províncies costaneres les que estan contractant més persones. A Lleida, l’atur s’ha reduït en 63 persones, un 0,2% menys. La UGT també ha lamentat que la majoria de contractes signats al juliol han estat temporals, mentre que la contractació indefinida “continua sent anecdòtica, només el 9,4%”.

Per lamalla.cat | ACPG

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per