buy strattera uk online viagra generika online apotheke buy ventolin inhaler canada buy kamagra uk paypal nolvadex buy
dimecres, 22 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Miquel Buch, nou president de l’ACM

Miquel Buch, durant el discurs | Foto: ACM

La XIV Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha escollit aquest dissabte al matí l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, com a nou president de l’entitat municipalista. Buch ha rebut el suport del 98% dels alcaldes presents a l’Assemblea celebrada a Caixa Fòrum de Barcelona. Durant el seu discurs, Buch ha apuntat que els reptes del seu mandat seran obtenir un nou règim local i una millora del finançament municipal, actuar amb imaginació des dels ajuntaments per mantenir el servei als ciutadans i reforçar i actualitzar els serveis de l’ACM.

Municipalisme

El nou president ha manifestat que “el millor reconeixement que se li pot fer al municipalisme, és dotar als ajuntaments dels recursos que li pertoquen, d’acord amb els serveis que presta”. El nou president ha insistit en què “hem d’exigir l’establiment d’un marc competencial ajustat a la realitat local i la superació de les greus limitacions de les hisendes locals” perquè “els problemes i necessitats dels municipis són també problemes i necessitats del país”.

Miquel Buch ha manifestat sentir-se “molt il·lusionat” per la nova etapa que enceta i ha volgut donar un missatge optimista, malgrat la greu situació econòmic per la qual travessen els ajuntaments: “És temps per a l’enginy, per a la imaginació, per a l’eficàcia. És temps de repensar, reestudiar, d’adaptar-se i d’acceptar-se, de convertir els problemes en oportunitats, fugint de la resignació, de lluitar més que mai per continuar servint els ciutadans i ciutadanes dels nostres pobles i ciutats”. També ha manifestat la voluntat de reforçar la carta de serveis que presta l’ACM “adaptant-la a les noves necessitats”.

Salvador Esteve

Buch substitueix en el càrrec a Salvador Esteve, actual president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, després de quatre anys al capdavant de l’entitat municipalista. En la seva intervenció, Esteve ha destacat que el balanç dels seus quatre anys al capdavant de l’ACM “és mot positiu a nivell personal perquè la presidència m’ha permès aprofundir i conèixer de primera mà la situació real del món local i els reptes que cal afrontar”. I no ha deixat passar l’ocasió per reclamar, un cop més, una llei de governs locals que doti als ajuntaments d’un finançament just. “Cal fer un esforç per revisar seriosament, a base de diàleg i cercant sempre el consens, el paper de totes les administracions per aclarir quines competències ha d’assumir cadascuna d’elles”, ha afirmat.

Finançament local

D’altra banda, la XIV Assemblea General de l’ACM ha aprovat la ponència “Bases de la proposta catalana de finançament local”, elaborada per l’alcalde de Tortosa i president de la comissió d’Hisendes Locals de l’ACM, Ferran Bel. Aquest document pretén establir unes bases prou sòlides per a una proposta de finançament local articulada des de Catalunya, que orienti la resolució dels problemes de finançament dels governs locals catalans, tant pel que fa als tributs com a les transferències, tant en l’àmbit de la Llei d’Hisendes Locals estatal com en el de la Llei de finances locals catalana.

Finalment, amb motiu de la celebració dels 30 anys d’història de l’Associació s’ha fet un reconeixement als presidents que al llarg de tres dècades han estat al capdavant de l’ACM. L’Assemblea també ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per