online avodart prescription nizoral shampoo online uk provera buy online order nolvadex canada buy viagra austria
dimarts, 17 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Municipals al Maresme: el PSC a la deriva

Clara Chinchilla

En aquests moments tot el maresme està pendent dels pactes i estratègies que totes els pobles en els quals un partit o altre no han obtingut majoria absoluta, hauran de fer govern sota un ajuntament format per una coalició de partits.

Dins aquest marc polític trobem que la gran davallada del PSC i el PSOE ha estat també un factor a tenir en compte a la comarca. Partint d’una base en la qual es pot afirmar sense cap dubte que el maresme ja era convergent fa 4 anys, se’n poden extreure algunes conclusions prou rellevants pel que fa a la conducta de vot de les últimes eleccions municipals. CiU era el partit que més regidors obtenia arreu de la trentena de municipis que conformen la comarca veïna del Barcelonès al 2007. Però el què era llavors una mínima diferència en la qual només separava per 23 regidors al PSC de CiU, s’ha convertit en una diferència que gairebé ha triplicat la distància posant-se CiU amb 60 regidors més per davants dels socialistes.

No cal anar gaire lluny per veure que ara, més que fa 4 anys almenys, el maresme és convergent. Les sorpreses les protagonitzen el PPC i ERC, que un guanya 21 regidors i l’altre en perd 9. I per tant, comencem a veure una clara tendència de centre dretes per part de l’electorat. CiU augmenta en 13 regidors la seva representació. I el PSC perd 24 regidors en total tenint en compte que disminueix la seva presència en 15 municipis amb una mitja de 3-2 regidors per poble com ara : Cabrils, Canet, Malgrat, el Masnou, Mataró, Premià de Mar i Sant Vicenç. Ha mantingut els mateixos regidors a 14 pobles i a pujat un regidor tant sols a Premià de Dalt.

I tal i com Mourinho es pregunta “por qué”? de les victòries del Barça, us preguntareu: Perquè aquesta gran diferència de vot? O perquè aquesta gran aposta pels partits nacionalista i conservador? Doncs des del meu punt de vista no cal anar gaire lluny.

Tenint en compte que dilluns passat, tot just fa una setmana després de la gran davallada del Partit socialista Maragall, Tura i Geli publicaven a les seves respectives comptes de Twitter que calia una “renovació interna del PSC” el moment de crisi pel que passa el partit no és d’estranyar, es veia a venir vaja. El què si és cert i ha quedat demostrat amb el càstig que se l’hi ha imposat als socialistes és que no es pot abandonar el vaixell un cop aquest comença a anar a la deriva. Per què precisament és en aquests moments de turmenta quan cal una militància més fidel que mai per tal de fer front a una onada gran que pugui dissoldre l’electorat potencial socialista. Tenen de manera extensa una manca de lideratge tal que fa que la indefinició interna pel que fa a la promulgació de polítiques de dretes no pugui sortir gens ben parada: per que per a quedar-nos amb la còpia votem a l’original que segur que sap millor el què fa no? Per aquest motiu, s’ha perdut “mercat” de vot i el socialista més fidel i més de “tota la vida” s’ha sentit burlat. El número de votants però, ha estat determinant pel que fa als ajuntaments del Maresme. Cal tenir en compte que en unes eleccions municipals no cal confrontar termes genèrics com ara “l’herència del tripartit” o les “retallades de CiU”, sinó que són molt més individualistes, molt més de la persona que encapçala la llista electoral. La gent no és de dretes o d’esquerres a nivell municipal, sinó que es preocupen pels problemes que al llarg del dia quotidià se’ls presenten. I cal reconèixer que la dreta sap ocupar-se’n d’aquests problemes i que l’esquerra té aquest tema “pendent”.

Veure’m en el transcurs d’aquests 15 dies que queden abans de l’11 de juny quan es celebrin els plens que determinin els futurs Alcaldes i Alcaldesses, si al Maresme es respecta el vot de l’electorat o si els partits “pacten” coalicions poc productives a ulls dels seus votants.

Clara Chinchilla | Canet de Mar

3 comentaris per a “Municipals al Maresme: el PSC a la deriva”

 1. Albert Olaya ha dit:

  Això és així i ja està Clara! No es pot dir res més, ara bé! El que tinc clar és que hi hauràn pactes!

 2. No en tinc cap dubte Albert!
  El què realment em preocupa és que els pactes que hi hagi siguin totalment oposats al vot de l’electorat majoritari, és a dir, que no governi el partit que obté la majoria i si aquells altres que com “s’avenen” o “s’entenen” millor fan el què els hi ve de gust sense tenir en compte les necessitats que els votants han posat de manifest!
  A veure els propers moviments.

  Clara

 3. […] dejar un comentario » Per Clara Chinchilla, a Opinió 30 de maig de 2011 En aquests moments tot el maresme està pendent dels pactes i estratègies que tots els pobles en els quals un partit o altre no han obtingut majoria absoluta, hauran de fer govern sota un ajuntament format per una coalició de partits. Dins aquest marc polític trobem que la gran davallada del PSC i el PSOE ha estat també un factor a tenir en compte a la comarca. Partint d’una base en la qual es pot afirmar sense cap dubte que el maresme ja era convergent fa 4 anys, se’n poden extreure algunes conclusions prou rellevants pel que fa a la conducta de vot de les últimes eleccions municipals. CiU era el partit que més regidors obtenia arreu de la trentena de municipis que conformen la comarca veïna del Barcelonès al 2007. Però el què era llavors una mínima diferència en la qual només separava per 23 regidors al PSC de CiU, s’ha convertit en una diferència que gairebé ha triplicat la distància posant-se CiU amb 60 regidors més per davants dels socialistes. Llegir mes —> […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per