Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/home/diarimaresme.com/web/anuncis/.default on line 354 Nova oficina d'atenció ciutadana a Calella | Diari Maresme
dimecres, 24 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Nova oficina d’atenció ciutadana a Calella

La nova oficina | Foto: D.M.

El conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), han inaugurat aquest divendres al matí l’Oficina d’Atenció Ciutadana dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, ubicada a la plaça Vicenç Ferrer de Calella. En aquesta nova oficina hi treballaran de forma conjunta un agent dels mossos i un de la policia local que atendran a la ciutadania en temes relatius a la seguretat i la convivència ciutadana.

Traductor

L’oficina estarà oberta els mesos de juliol i d’agost amb un horari de 9 a 21 hores, i de dilluns a diumenge. Una de les particularitats de l’oficina és que de 10 del matí a 8 del vespre hi haurà un traductor que facilitarà la recollida de denúncies dels ciutadans que no entenguin els idiomes del país.

Imatge de la inauguració | Foto: gencat.cat

Conjunta

El conseller i l’alcaldessa s’han mostrat satisfets d’haver posat en marxa conjuntament aquesta Oficina d’Atenció Ciutadana ubicada al centre de Calella i que porta la presència policial més propera als vilatans. Puig ha assegurat que “el ciutadà ens demana que estiguem més a peu de carrer“. En aquest sentit, fonts municipals assenyalen que aquesta nova OACC “té la missió de donar un millor servei a visitants i calellencs al llarg dels mesos d’estiu, alhora que es reforça la presència policial en un punt conflictiu de la localitat”.

En el mateix acte, el conseller ha anunciat novament que revisarà “el marc legislatiu avançant cap a una llei que ens permeti més coordinació entre els cossos de seguretat“. Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella ha destacat que “més que mai, el que cal és la coordinació entre les administracions per millorar l’eficàcia, principalment, en l’àmbit de la seguretat“.

RESCAT i SIPCAT

Prèviament, Puig i Candini havien signat un conveni per a l’adhesió d’aquest municipi a la Xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya (RESCAT). En la signatura també han estat presents el director general d’Administració de Seguretat, Andreu J. Martínez, i el sotsdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja, entre d’altres autoritats.

D’altra banda, la Policia Local de Calella s’ha integrat al programari SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el Centre d’Atenció de Trucades CAT 112 i que el Departament d’Interior ofereix de forma gratuïta.

El conseller i l’alcaldessa s’han reunit amb la Junta de Seguretat Local per abordar el mapa delinqüencial del primer semestre de 2011 a Calella i avaluar-ne l’evolució. L’organisme de coordinació també ha analitzat els contingents de Mossos d’Esquadra i Policia Local destacats pel trimestre juliol-agost-setembre i els serveis que realitzen.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per