dissabte, 20 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Primer Mercat Ecològic al Maresme

Primer Mercat Ecològic al Maresme | Foto: centralbiologica.com

El Mercat Ecològic de Montgat, organitzat conjuntament per la cooperativa La Central Biològica i l’Ajuntament de Montgat, ha començat a caminar amb la inauguració del mercat el passat dissabte 15 de gener. L’organització ha valorat el resultats com a “prou bons“.

El mercat, que es realitza el tercer dissabte de cada mes, compta amb unes 24 parades, la gran part d’elles de productors ecològics i la resta d’artesans, i està ubicada a la plaça Mallorquines, un espai molt cèntric del municipi, ben situat al costat de l’estació del tren, al costat del mar.

Esperit mediterrani

Segons els seus impulsors, amb aquest mercat es vol recuperar “l’esperit mediterranidel consum i la relació directa amb els productors, impulsant la reactivació de l’activitat agrària local, la creació de  comunitat i renovació urbana. En una visió global, es pretén també augmentar la qualitat de vida, unir els veïns i revitalitzar els espais públics, així com oferir també un espai d’educació en el que es representi la sostenibilitat, l’estalvi energètic i la diversitat biològica.

Activitats

D’altra banda, entre les activitats previstes a fer al mercat en destaquen entre d’altres accions relacionades amb el foment de grups de consum, el Comerç Just, Slow Food, cates i degustacionsrutes guiades a les finques dels productors i paelles amb cuina solar.

La Central Biològica

Gestionada per cinc dones i quatre homes, entre persones treballadores i voluntàries, la Central Biològica és una cooperativa que vol impulsar el consum  de productes ecològics i responsables a través del desenvolupament de fórmules i xarxes cooperatives, amb “la conseqüent millora del benestar social, col·lectiu i del medi ambient”.

La cooperativa treballa doncs en tots els àmbits que tinguin incidència amb aquest objectiu. Així, com per exemple, dóna suport als grups de consum o implanta noves eines de comercialització curta (mercats sedentaris i no sedentaris de productes ecològics, menjadors escolars amb aquests productes, fires, punts de venda locals, xarxes de productors locals), “sota uns valors com són el respecte al medi ambient i la persona, els principis del cooperativisme i la solidaritat”, assenyalen.

1 comentari per a “Primer Mercat Ecològic al Maresme”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Diari Maresme, CatalunyaViva.cat. CatalunyaViva.cat said: DiariMaresme: Primer Mercat Ecològic al Maresme http://goo.gl/fb/XowJC […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per