buy retin a gel online uk cheap alesse online buy viagra safe uk cheap orlistat buy levitra online uk
dimecres, 18 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

robots Eva inaugurarà el Festival de Sitges

Fotograma de la pel·lícula 'Eva'

La pel·lícula de robots Eva del director debutant Kike Maíllo serà l’encarregada d’inaugurar el 6 d’octubre la 44 edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya-Sitges’2011. L’opera prima de Kike Maíllo arriba de la mà de la productora Escándalo Films, associada a l’Escola Superior de Cinema de Catalunya (ESCAC), encara que també està participada per empreses internacionals com Wild Bunch.

Una part important de l’equip tècnic ha sorgit de la pròpia Escola i molts d’ells ja havien participat en l’exitosa El orfanato del director Juan Antonio Bayona, format també en la mateixa pedrera de l’Escac. Entre els guionistes d’aquesta història de ciència ficció hi sobresurt el dramaturg Sergi Belbel i entre els protagonistes destaquen actors com Daniel Brühl, Alberto Hamman o LLuís Homar.

El festival de Sitges, consagrat al cinema fantàstic i de terror, ha presentat la programació i també la seva imatge, explicitada en els inquietants cartells inspirats enguany en la temàtica de la intel·ligència artificial que dilueix la distància entre humans i robots D’aquesta manera el Festival de Sitges commemora el desè aniversari de l’estrena de la pel·lícula de Steven Spielberg Inteligencia artificial.

Entre els plats forts del certamen català assenyalem la presència de la nova cinta terrorífica de Jaume Balagueró, Mientras duermes, que està protagonitzada, entre altres, per Marta Etura i Luis Tosar. A més, el popular director de Rec rebrà el reconeixement del Festival amb l’entrega del guardó La Màquina del Temps. Altres cintes seleccionades són el documental al voltant del còmic en clau argentina La mujer del eternauta d’Adán Aliaga o Emergo de Carlos Torrens, produïda pel director de Buried, Rodrigo Cortés.

La participació llatinoamericana de tall fantàstic es centrarà en la coproducció hispano-cubana Juan de los muertos, que s’emmarcarà en la festiva celebració de la Zombie Walk el 14 d’octubre, i la cinta brasilera de Marco Dutra i Juliana Rojas, Trabalhar cansa. Entre les pel·lícules internacionals cal subratllar la projecció de la impressionant The Turin horse de l’hongarès Bela Tarr així com el desembarcament del 3D a càrrec de films com Les contes de la nuit de Michel Ocelot o The mortician de Gareth Maxwell Roberts.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per