Viure en un hotel | Diari Maresme can you buy cialis over the counter in thailand metoclopramide online where can i buy metformin online voltaren gel india buy online citrate sildenafil online
diumenge, 17 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Viure en un hotel

La majoria de les actuals residències geriàtriques són del model hoteler. Als seus usuaris se’ls hi ven que tindran la mateixa comoditat de viure en un hotel, amb l’afegitó de comptar amb uns serveis sociosanitaris per atendre la seves situacions de dependència. S’oblida que viure en un hotel no és el mateix que estar-hi allotjat, com acostuma passar quan es viatja amb l’Imserso, en el que moltes persones, quan han passat uns quants dies d’estada, ja desitgen tornar a casa seva. En aquests curts viatges de l’Imserso les hores del menjar s’acaben convertint en les més esperades.

Imagineu-vos el que pot suposar viure en un regim geriàtric hoteler, durant mesos i anys sense cap tipus d’activitats vitals que donin sentit a la vida. Aquestes persones es converteixen en rutinàries en les que la seva màxima il·lusió son esperar les hores del menjar. Algunes d’elles que els caps de setmana podrien anar a dinar amb la seva família, renuncien a fer-ho per evitar-se el tràngol de tenir de recuperar les seves rutines en la tornada.

Podrien afirmar que per els familiars la residencia es la solució, però per als usuaris el millor es viure en el propi domicili, comptant amb un servei d’ajuda a domicili. Un altra inconvenient d’aquestes residencies es el seu alt cost, que les converteixen en econòmicament insostenibles. Una vegada feta aquesta exposició la pregunta que caldria fer seria: vostè voldria viure anys i anys en un hotel sense fer res o fent activitats rutinàries més pròpies de nens i d’infants?

Josep Aracil i Xarrié | Membre Consell Sènior de Premià

Publicat per l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per