diumenge, 27 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alella ja recicla el 36% dels seus residus

Foto: alella.cat

En els darrers anys, Alella està consolidant la recollida selectiva i actualment ja supera el 36% del total de residus, gràcies a l’increment de la separació de la fracció orgànica i el decrement de la fracció resta o rebuig. Fonts de l’ajuntament han destacat que la millora “és doble” perquè, per una banda, s’ha incrementat el reciclatge i, per l’altra, s’han reduït els residus produïts al municipi.

En total, durant el 2011, Alella va recollir un total de 6.067 tones de residus, 313 menys que l’any anterior, 2.200 de les quals s’han recollit de forma selectiva a través dels contenidors específics o de les deixalleries mòbil i fixa. Dels contenidors marrons, es van retirar 853 tones de residus orgànics, 100 més que a 2010, una xifra que suposa un increment superior al 14%. Segons apunten, la qualitat de la FORM segueix sent bona, amb un 6,2 d’impropis segons el resultats de la caracterització realitzada el 6 d’abril.

Per contra, el municipi maresmenc ha reduït els residus no separats, és a dir, els del rebuig. Se n’han recollit 3.866 tones, 350 menys que l’any anterior. Aquí s’inclouen també les 190 tones de residus recollits a la via pública, 34 més que l’any anterior. Segons l’ajuntament, aquest increment es deu “en bona part” a la millora del servei de neteja viària, que el 2011 va incorporar una nova màquina.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per