dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Consulta popular per l’afer de la bandera

Foto: Diari Maresme (arxiu)

El Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt ha acordat aquest dijous 8 de març a través de l’aprovació d’una moció realitzar una consulta popular i manifestar a la Delegació del Govern la seva “preocupació” per “la imposició de la bandera espanyola” als edificis consistorials dels municipis catalans. L’acord ha obtingut onze vots a favor de Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Candidatura d’Unitat Popular (CUP); i dos vots en contra del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Partit Popular (PP).

En un comunicat, el consistori arenyenc assenyala que es “fa ressò del malestar manifestat per algunes associacions del poble, que consideren que aquesta decisió hauria de tenir en compte la voluntat dels vilatans d’Arenys de Munt i, en aquest sentit, proposen fer una consulta popular”.

Així mateix, l’Ajuntament argumentarà la decisió del Ple, recordant que Arenys de Munt va ser el primer municipi que va realitzar una consulta per la independència. També assegura que “mai cap vilatà ha sol·licitat que aquest símbol sigui exhibit a l’edifici consistorial”, i conclou que “d’altra banda, tampoc en disposa de cap”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per