buy tretinoin cream india cheapest nolvadex online crestor cheapest buy brand name levitra online buy clomid internet
divendres, 17 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Campanya per Can Costa de Premià de Dalt

Imatge: Youtube

Amb el lema ‘via lliure al tomàquet!‘, els propietaris de la Finca Can Costa de Premià de Dalt han iniciat una campanya de recollida de signatures amb l’objectiu de “lluitar contra l’ambició urbanística del poble”. Segons manifesten els propietaris, el consistori els obliga a executar el projecte d’urbanització dels terrenys “amb urgència”, perquè al·lega que el vial que ha de travessar la finca “és fonamental per la fluïdesa del trànsit” al municipi.

Can Costa és una casa pairal del segle XVIII, d’unes dues hectàrees de terreny, que es troba en el nucli antic del poble de Premià de Dalt, a prop del centre neuràlgic del poble. Segons recorden els impulsors de la campanya, des de fa ja algunes dècades, el Pla General va aprovar la urbanització d’una part d’aquests terrenys, deixant a la propietat la iniciativa de la venda.

Aquesta opció va quedar suspesa amb la crisi econòmica i la propietat va buscar alternatives per mantenir la casa llogant els terrenys per conreu d’horts ecològics a la gent del poble. Actualment hi ha una desena de persones que tenen parcel·les de 150 m2 en aquests terrenys de la finca i els horts de Can Costa, “un símbol de la resistència contra la golafreria immobiliària”, segons apunten els impulsors de la campanya.

L’Ajuntament de Premià de Dalt va aprovar el passat 12 de març per Junta de govern (CiU i PP) el canvi de sistema d’actuació passant de compensació com està actualment a cooperació. Aquest canvi obliga a la propietat a assumir el cost econòmic de la urbanització dels esmentats terrenys de forma immediata i a haver d’edificar. Arran d’aquesta decisió, que els propietaris consideren especialment “injustificada” en l’actual context de crisi, s’ha creat una plataforma de reivindicació amb veïns del municipi per “defensar la idea que un canvi de model és possible“, i on les persones que hi vulguin col·laborar poden deixar la seva signatura. Segons avancen, de moment han recollit més de mig miler de firmes en paper, han rebut més de 150 adhesions a través d’una causa al facebook, i una seixantena de signatures on-line.

La plataforma ha ofert a l’Ajuntament de Premià de Dalt “trobar vies alternatives que no passin per la construcció de vivendes i vials innecessaris”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per