dimecres, 25 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet s’adhereix a ‘Els segons compten’

Cartell: ‘Els segons compten’

L’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament de Canet de Mar s’ha adherit a la campanya ‘Els segons compten‘, una iniciativa impulsada per la Societat Espanyola de Cardiologia, amb la qual col·laboren també el Departament de Salut de la Generalitat i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Aquesta campanya destaca la importància de trucar al telèfon d’emergències (112), davant el primer símptoma d’infart.

Els impulsors d’aquesta iniciativa recorden que la meitat de les morts per aquesta causa es produeixen durant les 3-4 primeres hores després dels símptomes. La recuperació, després de patir un infart, depèn en gran mesura de la velocitat amb què s’ha rebut assistència mèdica. A Catalunya es produeixen unes 6.500 víctimes anuals per aquesta causa.

Cal tenir en compte que els símptomes d’un infart poden variar d’una persona a una altra; que l’infart no sempre és sobtat, sinó que es pot manifestar de manera gradual durant alguns minuts. Els símptomes normalment duren més de 20 minuts però també poden ser intermitents.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per