dijous, 24 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Comissen una xarxa japonesa a Cabrera

La xarxa japonesa comissada | Foto: Gencat

Agents rurals han comissat i retirat del pati d’una casa situada al paratge Pla de l’Avellà de Cabrera de Mar una xarxa japonesa que estava sent utilitzada per a la caça furtiva d’ocells. El caçador furtiu utilitzava diferents plantes com a esquer per a atraure les aus i facilitar-ne la seva captura mitjançant aquesta xarxa que tenia instal·lada a l’hort annex al seu domicili. Segons han informat fonts del Departament d’Agricultura, la xarxa il·legal ha estat immediatament retirada pels agents rurals evitant així que més exemplars d’espècies protegides hi poguessin quedar atrapats.

En el moment de l’actuació, els agents han trobat penjat a la xarxa japonesa un ocell insectívor de l’espècie mosquiter comú. A més, durant la inspecció corresponent, els mateixos agents també han intervingut un gaig i dues caderneres ja capturades pel caçador furtiu.

Des de gener d’aquest any, el Cos d’Agents Rurals del Departament ha realitzat a la comarca del Maresme un total de 568 actuacions relacionades amb la caça i protecció dels animals, de les quals 55 (un 10%) han estat inspeccions de xarxes, paranys, esquers o altres trampes.

A través d’un comunicat, el mateix departament de la Generalitat ha recordat que les diferents espècies d’ocells capturades de manera il·lícita amb arts de caça no permesos són molt beneficioses per l’home pel control biològic que realitzen de diferents insectes i invertebrats que sense la seva eficaç actuació esdevindrien plagues perjudicials.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per