dimecres, 23 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un perfil de Facebook per deixar de fumar

Carme Pascual i Begoña López | Foto: CSMS

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) ha creat un perfil a la xarxa social Facebook, amb el nom de Tabac CSMS, que té com a objectiu ajudar a deixar de fumar a totes les persones que s’hi adhereixin. Més concretament, la nova iniciativa pretén ajudar a fer deixar de fumar a gent més jove, que és qui generalment utilitza més temps les xarxes socials.

Les professionals que coordinen la consulta i el perfil de Facebook, són la doctora Carme Pascual i l’infermera Begoña López. Segons explica la Dra. Pascual, la idea de fer un perfil de Facebook va sorgir arran d’un curs que van fer sobre noves tecnologies. “Vam pensar que serviria per contactar amb tots aquells pacients que els costa donar el pas i venir en persona”, ha apuntat.

El funcionament del perfil és senzill. Per adherir-s’hi, només cal tenir un compte d’usuari de Facebook i cercar el perfil Tabac CSMS. Des de la Corporació, es va afegint informació d’interès al mur del perfil i, a nivell de missatges privats i personalitzats, es responen consultes o problemàtiques individuals amb els adherits al perfil. A banda de persones físiques, també hi ha adherides associacions culturals, esportives i algun institut.

Aquest projecte sorgeix com a suport al servei ja existent de consulta personalitzada per deixar de fumar que la Corporació va impulsar fa quatre anys. Segons les dades facilitades per la corporació, del més de mig miler de persones que han passat per la consulta, a dia d’avui, un 15% ja es poden considerar exfumadores i un 30% en període d’abstinència.

La intenció de la Corporació és traslladar la iniciativa a altres àrees mèdiques per millorar el contacte amb els pacients i per respondre consultes o problemàtiques en altres patologies.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per