dilluns, 22 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Denuncien el risc d’un abocament a Llavaneres

Una part dels abocaments localitzats | Foto: ADF

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de la Serralada de Montalt ha detectat un extens abocament de restes vegetals als marges del camí de Can Cot de Sant Andreu de Llavaneres, un fet que augmenta el perill d’incendi forestal a la zona. El descobriment s’ha fet a mitjans d’aquesta setmana en un recorregut a peu per la zona que uneix la urbanització Onze Pins amb la Roca de la Nao.

Entre els abocaments localitzats hi ha restes de jardineria de tota mena: fulles, gespa, herbes, branques, al llarg d’un quilòmetre aproximadament de camí. Segons informa la mateixa ADF, la principal dificultat és que en alguns casos serà molt difícil recollir-ho perquè el pendent del terreny és molt pronunciat.

Foto: ADF

Una part de la zona on s’ha abocat aquesta gran quantitat de deixalles vegetals forma part del perímetre de protecció d’incendis, que ha d’evitar que en cas de declarar-se un foc al municipi, aquest s’estengui cap a la massa forestal de Llavaneres. Per tant, l’ADF recorda que aquest abocament suposa “un greu impacte” en el moment de l’any que, a causa de les fortes temperatures de l’època d’estiu, el risc d’incendi forestal és més elevat.

Per la seva banda, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llavaneres ha anunciat a través d’un comunicat que informarà els veïns de la zona d’aquesta situació i els demanarà col·laboració per “aturar-ho d’una vegada per totes i per tractar de trobar els autors dels abocaments”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per