dissabte, 26 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Improcedent l’acomiadament d’Ignasi Gómez

Foto: EMMM

El Jutjat Social número 2 de Mataró ha estimat la demanda presentada pel Col·lectiu Ronda en representació d’Ignasi Gómez, l’anterior director de l’Escola de Música Municipal (EMMM), acomiadat a finals de 2011. Aquest fet va donar lloc a fortes crítiques des de diversos sectors socials i polítics de la ciutat.

A partir d’ara, segons informa el mateix col·lectiu, l’Institut Municipal d’Educació (IME) haurà de readmetre el treballador acomiadat o abonar-li la màxima indemnització prevista per la legislació anterior a la recent reforma laboral, 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats. L’IME també resta obligat a abonar els corresponents salaris de tramitació.

Segons el col·lectiu d’advocats, l’Ajuntament de Mataró, a través de l’Institut Municipal d’Educació, ha contravingut la normativa laboral “tant en forma com en causa” en el cas de l’acomiadament que afecta qui fou director de l’Escola Municipal de Música i, ara, “haurà de desistir de la seva pretensió d’extingir el seu lloc de treball sense abonar la corresponent indemnització”.

A l’hora d’argumentar l’acomiadament, des de l’actual consistori es va invocar la voluntat de resoldre el contracte d’obra i servei d’Ignasi Gómez. La resolució judicial, però, qüestiona que sigui ajustat a llei aplicar aquesta modalitat contractual a les funcions que desenvolupava dins de l’Institut Municipal d’Educació el director de l’Escola de Música. En aquest sentit, el Col·lectiu Ronda ha recordat que els contractes d’obra i servei estan pensats per treballadors i treballadores que desenvolupin feines amb substantivitat i autonomia pròpies; és a dir, tasques que d’alguna forma es pugui considerar que escapen a l’àmbit d’activitat específic de l’empresa, entitat o organisme on es realitzen.

“És evident, tal i com argumentàvem en la nostra demanda i ha admès el Jutjat, que aquest no era el cas d’Ignasi Gómez, qui tenia per principal responsabilitat crear serveis per millorar la qualitat de l’educació a la ciutat i la creació de serveis educatius diversos”, han subratllat els mateixos advocats mataronins.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per