Desmantellats dos ‘Xiringuitos financers’ | Diari Maresme how can i buy viagra over the counter buy xenical diet pills online order clonidine online xalatan online apotheke order ciprofloxacin 500mg
divendres, 22 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desmantellats dos ‘Xiringuitos financers’

Foto: sxc.hu

Agents de la Policia Nacional han detingut un total de 22 persones – dues d’elles a Arenys de Mar – presumptament responsables de l’estafa de més de 8 milions d’euros a més de 200 víctimes gràcies als anomenats ‘xiringuitos financers’, ubicats a Barcelona. Els arrestats, molts d’ells d’origen britànic, van captar estalvis de compatriotes seus mitjançant campanyes telefòniques en què s’oferien atractius productes d’inversió que, finalment, van resultar inexistents. L’entramat comptava amb una xarxa d’empreses que en realitat no presentaven cap activitat mercantil real.

Les activitats de la xarxa s’emmarcaven dins de els coneguts com boiler-rooms, un esquema delictiu que consisteix en la captació d’estalvi privat amb ofertes d’interessants productes d’inversió mitjançant massives campanyes telefòniques. Aquests productes eren ficticis i els diners ingressats pels ciutadans en comptes bancaris oberts a nom del conjunt d’empreses instrumentals era retirat en efectiu, de manera gairebé immediata i mitjançant successives disposicions, per ser lliurat als responsables britànics de l’organització.

Modus operandi

Els investigadors van identificar els presumptes responsables dels fets, majoritàriament persones d’origen britànic, que utilitzaven identitats fictícies amb passaports falsificats i un estil de vida itinerant amb constants canvis de domicili. La xarxa es dividia en diversos subgrups autònoms, especialitzats cadascun d’ells en una part del frau, i els responsables de cada grup limitaven les seves comunicacions per tal de no ser relacionats amb la resta de l’estructura de l’organització. Així mateix, durant la investigació, la policia ha constatat la utilització d’una associació sense ànim de lucre a nom de la qual s’obrien comptes corrents en diferents entitats financeres per ser també receptores dels diners del frau.

L’operació ha finalitzat amb 9 registres domiciliaris i un total de 22 persones detingudes a Barcelona (10), Arenys de Mar (2), Sitges (1), Hospitalet de Llobregat (6), Castelldefels (1), Breda (1) i Querol (1). En total s’han confiscat 367.000 euros en metàl·lic, quatre pistoles amb munició, objectes informàtics i telèfons mòbils, set passaports britànics falsos, llistats de potencials clients i manuals per a la seva captació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per