dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Barri de Pekín prepara llibre històric

Foto: Can Mayugo (Barri Pekin)

L’Associació de Gent de Barri de Pequín, conjuntament amb Albert Pruna i Joaquim Pera, han començat a treballar en un nou projecte editorial de recopilació de la memòria històrica d’aquest emblemàtic barri de Calella.

Segons Albert Pruna, aquest projecte s’ha iniciat amb l’objectiu de preservar per a la història de Calella la identitat particular d’aquest barri. “Recuperar part de la seva història fins on ens sigui possible ajudarà a preservar per sempre la seva contribució a la formació de la Calella contemporània”, ha assenyalat. El nou llibre acollirà, entre altres informacions i material gràfic, fets memorables, tipus i personatges particulars, negocis emblemàtics, anecdotari, i memòria gràfica de la seva transformació.

El barri

El popularment conegut com a Barri de Pekín, és un barri calellenc que des de sempre ha tingut una personalitat pròpia dins la ciutat. Sorgit dels primers enclavaments de pescadors s’ha anat desenvolupant en el temps, sempre amb una consciència clara de ser una comunitat particular dins de Calella; ser pekinaire és una senya identitària que els seus habitants sempre han mostrat amb orgull.

2 comentaris per a “El Barri de Pekín prepara llibre històric”

  1. […] l’Associació de Gent de Barri de Pequín, conjuntament amb Albert Pruna i Joaquim Pera, van demanar als veïns i veïnes de Calella que obrissin de nou les seves calaixeres per recopilar dades i […]

  2. jordi buch ha dit:

    desde la distancia ja que vic a Valls,amb sento i demostro sempre que puc que soc Pekinaire dons tan la mare “La Filo” com el meu pare “El Siset” (bon pescador de canya) sempre digueren que ser Pekinaire era diferent. Tan amb L´Albert com el Quim segú que vam coinçidi als Escolapis.

    Bona sort amb el libre. Jordi

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per