flonase online coupon where to buy womens viagra in uk celexa buy online buy tadalafil powder diflucan buy
diumenge, 23 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CCM assumeix la depuradora de l’Alt Maresme

L’EDAR de l’Alt Maresme | Foto: Arxiu

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha assumit aquesta setmana la gestió de la Planta Depuradora de l’Alt Maresme Nord. L’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR), que es troba ubicada a la pedrera de Montpalau, tractarà les aigües de Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls; i donarà servei a una població total de 150.000 habitants. A més, la seva posada en funcionament suposarà la contractació de 14 treballadors.

La nova EDAR es va començar a construir l’estiu de 2008 i va entrar en servei, en període de proves el passat 4 de setembre. Amb aquesta nova depuradora es completa el mapa de sanejament del Maresme de manera que es dóna cobertura de depuració d’aigües residuals als 30 municipis. Fins ara, Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls feien un pretractament a les seves aigües residuals, però els hi mancava el tractament biològic que evita qualsevol afectació ambiental al mar. Fonts comarcals han informat que amb aquesta nova instal·lació “s’ha donat un pas important per aconseguir una qualitat òptima de l’aigua de bany, un valor especialment remarcable per una zona de la comarca que té com a principal actiu el turisme atret pel sol i la platja”.

L’EDAR de l’Alt Maresme Nord ha comptat amb un pressupost de 38’7 milions d’euros (més IVA), està preparada per fer un tractament biològic de 54.000 m3 d’aigua al dia i té la peculiaritat de mantenir separat el pretractament de la resta de processos. La construcció del pretractament ha apostat per un model d’instal·lació compacta, semisoterrada i integrada en el medi que l’envolta.

El CCM ha assumit la gestió després que la Vicepresidenta 1a, Marisa Ferreras, hagi signat l’Acta de Comprovació de les Obres de les instal·lacions que li ha lliurat el Director de l’Àrea de Sanejament d’Aigües Residuals i Director de l’Àrea d’Execució Actuacions (ACA), Josep Maria Obis.

El Consell Comarcal, a més de l’EDAR de l’Alt Maresme Nord, gestiona les depuradores de Teià, Mataró, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Genís de Palafolls i Tordera i està previst que el mes de febrer de 2013 assumeixi també la gestió de l’EDAR de Can Massuet-El Far (Dosrius). En total el Maresme està connectat amb 42 estacions de bombament i compta amb 98 quilòmetres de col·lectors.

1 comentari per a “CCM assumeix la depuradora de l’Alt Maresme”

  1. […] Les mateixes fonts han informat que la instal·lació és semicoberta i incorpora “les millors tecnologies disponibles”, al mateix temps que “no afecta cap espai protegit”. La planta sanejarà les aigües residuals de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Malgrat de Mar, que es retornaran al Mar Mediterrani. Per altra banda, la nova depuradora serà gestionada pel Consell Comarcal del Maresme. […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per