dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Fascurt torna amb aniversari i novetats

Projecció a la platja | Foto: Fascurt

El festival Fascurt de curtmetratges que es celebra cada estiu a la platja d’Ocata arriba aquest any a la seva desena edició. Fascurt 2012 tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de juliol. Fa deu anys que l’associació Acció Kon Ganas (Akonga) organitza aquest festival, que s’ha convertit en tan poc temps en un dels més importants de Catalunya. Amb motiu de l’aniversari, aquesta edició arriba plena de novetats.

Fascurt es caracteritza per una de les seves localitzacions més especials, la platja, i per un gènere audiovisual que confereix personalitat pròpia al festival: l’Undercurt. Segons l’organització, la fòrmula Undercurt és ‘una bona idea + moltes ganes / pocs recursos’ i dóna cabuda a totes aquelles creacions que, per ser de baix pressupost, queden fora d’altres exhibicions de curtmetratges.

Cartell: Fascurt 2012

En els darrers anys el festival ha incorporat una sèrie de canvis que l’han conduït fins al format actual: tres dies de curtmetratges, actuacions, formació i cicles especials. Com a novetat aquest any, els espectadors podran gaudir de les creacions que han escollit els organitzadors com les seves preferides durant aquestes deu edicions. A més, donat l’èxit de les darreres edicions, es celebrarà el Cicle Dona, dedicat a la figura femenina dins del món audiovisual. A més, la secció Telescopi, que dóna a conèixer i impulsa totes aquelles obres d’artistes masnovins i de la comarca del Maresme, els ofereix un espai on projectar les seves creacions i donant-los una petita empenta per engrescar-los a seguir treballant.

Com a activitats complementàries, i en col·laboració amb el Festival Port del Masnou, aquest any es farà una sessió especial dedicada al món dels videoclips que, a més, vindrà acompanyada d’un taller de formació gratuït conduït per 15-L Produccions. El festival obrirà dijous 5 de juliol amb un concert de bandes sonores a càrrec de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou. Finalment, acabades les sessions de curtmetratges, el Fascurt acollirà les actuacions del DJ TVMNSTR divendres 6 i el DJ Delafé dissabte 7, acompanyades dels visuals del VJ Botons.

Com a festival de curtmetratges d’àmbit estatal, i a partir d’unes bases a concurs, Fascurt ha rebut aquest any més de 300 cintes d’animació, ficció, vídeo-creacions i undercurts. D’entre totes aquestes obres, unes cinquanta optaran als premis Ficció, Animació, Xperiment Visual i Undercurt, tots ells cosinstents en una dotació econòmica.

El jurat de Ficció està format per cinc professionals del món audiovisual. El premi d’Animació el decidirà Alfred Sesma, fundador de Toon a Ville, mentre que el d’Xperiment Visual l’escollirà Núria Font, directora del VAD, Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona. El premi Undercurt el trien els integrants de l’organització de Fascurt juntament amb el director convidat a la secció Del Curt al Llarg. I, com cada any, a banda de l’opinió professional es valorarà també l’opinió dels espectadors assistents, que seran els que decidiran qui s’emporta, com cada any, el Premi del Públic.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per