divendres, 25 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘El Mag Lari fa la màgia com ningú’

Enric Lucena i el Mag Lari | Foto: P.E.

El Mag Lari ha deixat entrar darrera de l’escenari una persona aliena al seu espectacle, el periodista Enric Lucena, perquè pugui explicar totes les interioritats de la seva màgia. El resultat ha estat ‘Mag Lari, la màgia de fer Màgia’ (Pagès editors, 2012), un llibre on el periodista descobreix i documenta, a través de més de 100 fotografies, tots els secrets del mag.

Per quin motiu vas impulsar el ‘Mag Lari la màgia de fer Màgia’?
La veritat és que era una forma de descobrir com carai es fan determinats números de màgia. Des de petit m’havia sentit molt encuriosit per saber com es tallen persones per la meitat, o com un il·lusionista és capaç de desaparèixer davant dels ulls del públic i tornar a aparèixer en una altre banda del teatre. Volia conèixer els trucs més clàssics de la màgia i el Mag Lari els fa com ningú.

Et va costar convèncer al Mag Lari perquè et mostrés les interioritats del seu espectacle?
Sí, en concret, em va costar tres segons (riu). No és broma, no va costar gens. Li va semblar una bona idea des del principi i m’ha posat totes les facilitats al meu abast.

Què descobriran les persones que llegeixin el llibre?
Descobriran un munt de secrets al voltant de la màgia. No us podeu imaginar com és la part de darrera d’un escenari de màgia com el del Mag Lari. De fet és molt més gran que el que veiem i està ple d’artefactes estranys que després van apareixen un per un al show.

Com defineixes les fotografies que l’il·lustren?
Doncs definir les meves pròpies fotos fa de mal dir. A mi m’agraden molt, i tothom diu que són fantàstiques… però no sóc jo qui les ha d’adjectivar sinó els lectors.

El Mag Lari | Foto: P.E.

No seria gens fàcil escollir les millors instantànies.
Tenint en compte que hem fet una tria de 120 fotos de 4500, crec que podem donar alguna pista que són les millors.

Què et va sorprendre més mentre et trobaves a la cuina de l’espectacle?
La rapidesa amb la que es treballa darrera de l’escenari. Tots els ajudants del Mag Lari treballen amb una disciplina i una coordinació espectaculars.

El sentit de l’humor és fonamental per al Mag Lari. Què creus que li aporta a la seva màgia?
El Mag Lari fa trucs que coneixem de fa molt anys i d’altres que ell ha important o modificat, però en essència la seva gran aportació al mon de la màgia sota el meu parer, és com ho presenta. És el millor presentador de màgia. L’humor és la clau de com ell ens mostra la seva màgia.

Després d’escriure ‘Mag Lari la màgia de fer Màgia’, veus d’una altra manera el seu espectacle?
Si, bastant. De fet ja no ser veure un número de màgia del Mag Lari de la mateixa forma perquè ja sé com ho fa. He perdut la il·lusió per la sorpresa, però segueixo rient molt. Què hi farem… no ho podem tenir tot.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per