dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme aposta per la fibra òptica

Fibra òptica | Foto: Viquipèdia

Un dels projectes destacats que es vol impulsar a nivell comarcal es fer arribar la fibra òptica a les empreses del Maresme. El President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, va fer recentment unes declaracions a Pineda de Mar on va dir que “instal·lar la fibra òptica és molt important”, i va recordar que la nostra comarca serà la primera de Catalunya en implantar-la.

En aquest mateix sentit, però en clau local, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha manifestat que la implantació de la fibra òptica és “un repte que cal afrontar el més ràpid possible perquè la nova tecnologia és vital per revitalitzar les empreses pinedenques”, especialment al polígon industrial. Amor, ha afegit que “les noves tecnologies poden ajudar a tirar endavant a les empreses”. Per això, l’alcalde pinedenc ha assegurat que el consistori ajudarà als empresaris per evitar el tancament d’empreses a Pineda i per aturar l’increment de l’atur.

El projecte d’interconnexió dels 30 ajuntaments del Maresme mitjançant una xarxa de telecomunicació comarcal de banda ampla es realitzarà en diferents fases. A la primera es contempla l’arribada de la banda ampla a 19 municipis: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

La fibra òptica és un filament de vidre o silici que condueix la llum. El gruix del filament és comparable al gruix d’un cabell humà i transmeten dades a llarg abast amb molta rapidesa i amb alta tecnologia. Les seves principals avantatges són el seu gran ample de banda, la no afectació a interferències electromagnètiques, la seva flexibilitat i seguretat. El seu principal inconvenient és l’elevat cost en relació a altres medis de comunicació més habituals.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per