cheap allopurinol zyban order cialis generic order can you buy nolvadex over the counter buy lexapro 20 mg
dimecres, 15 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme reciclarà les càpsules Nespresso

Presentació del sistema de reciclatge | Foto: CTRA

La comarca del Maresme ha posat en marxa una nova xarxa de recollida i posterior reciclatge de les càpsules monodosi de begudes, en una iniciativa conjunta del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRA), el Consell Comarcal del Maresme i l’empresa Nestlé. Els seus impulsors han recordat que la legislació actual no permet que aquests tipus de residus es dipositin en els contenidors grocs. Per aquest motiu, a partir d’ara les deixalleries del Maresme esdevindran centres de recollida d’aquestes càpsules monodosi.

Per a dur a terme aquesta iniciativa, cada deixalleria tindrà dos contenidors de 120 litres, un per a càpsules d’alumini (Nespresso) i l’altre per a les de plàstic (Nescafé Dolce Gusto). Una vegada recollides, aquestes es traslladaran al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme del CTRA, que actuarà com a Centre logístic.

Cada mes, Nestlé es farà càrrec del trasllat de totes les càpsules d’alumini i plàstic que s’hagin recollit fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran. Com a resultat, es podran reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.

La presentació d’aquest nou sistema de reciclatge s’ha dut a terme aquest dimecres al matí amb la participació del  president del Consorci, Joan Mora, el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, i el responsable del projecte de reciclatge de Nescafé Dolce Gusto, Àlex Parellada.

El sistema de recollida selectiva de càpsules va ser pioner a Suïssa. A Catalunya, es va iniciar fa un any a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. El Maresme es converteix, amb aquests acords, en un dels primers territoris on s’implanta aquest sistema de reciclatge de càpsules de begudes monodosi. Sens dubte, la seva posta en marxa suposa una extensió del servei públic de les deixalleries i una millora tant per a la gestió sostenible de residus, como per a la promoció d’actituds responsables i de bones pràctiques dels consumidors.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per