diumenge, 22 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Esclata la polèmica al Tennis Taula

Imatge: fctt.org

El Vicepresident de l’Àrea Tècnica de la Real Federación Española de Tenis de Mesa (RFETM), Manolo Sierra, va confirmar aquest dijous 5 de juliol, a la tarda, la no participació de la Selecció Espanyola en els Campionats d’Europa de Joves que se celebraran a Àustria del 13 al 22 d’aquest mes de juliol.

Davant aquesta polèmica decisió, la Federació Catalana de Tennis de Taula han informat a través d’un comunicat que ells i altres Federacions Territorials van oferir al President de la RFETM la possibilitat d’avançar els diners per superar l’argument de manca de liquiditat donat per ell com a motiu principal d’aquesta renúncia. La Federació Catalana, que ha denunciat que aquest oferiment no ha estat considerat, ha manifestat públicament el seu desacord i la més profunda indignació i preocupació per aquesta mesura que afecta greument a tots els esportistes seleccionables que han estat treballant diàriament per aconseguir aquest objectiu.

Nora Escartín i Xavier Peral

Un dels esportistes perjudicats directament per aquesta polèmica decisió de la Federación Española és el jove del CN Mataró Quadis Xavier Peral, el millor jugador a nivell estatal. En declaracions a Diari Maresme, Peral ha explicat que personalment ho considera “molt greu”. El jugador del Mataró ha recordat que els passats dies 23 i 24 de Juny, al Top estatal, on hi va guanyar, li van assegurar que aniria al campionat de Viena. Fins i tot, va comprar el bitllet per anar a la concentració de Madrid. També els van avançar que la selecció sortiria el dimarts 26 de Juny però, finalment, la Federació Española va emetre una nota nota dient que no s’hi anava per problemes econòmics.

El jugador maresmenc denuncia que les federacions territorials han volgut ajudar dient que avançaven els diners, però la RFETM s’hi ha negat “no sabem per quines causes”, apunta. Com a esportista, Xavier Peral ha manifestat que se sent “indignat i enganyat”. “He estat tot un any treballant, sent el millor juvenil del país, el meu club ha fet esforços per ajudar-me en tot el necessari i pagant tots els campionats, i a última hora, ens diuen això”. Peral creu que “si no hi havia diners, ho sabien també abans de fer el Top estatal, i abans de dir-me que hi anava”. Per tant, el jugador del Mataró creu que “aquí hi ha gat amagat i no és tot com es diu”, i pensa que “la gent ha de saber realment el que ha passat”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per