dimecres, 25 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Greenpeace: ‘Regeneració de platges, un ‘nyap’

Foto: premianoticies.wordpress.com

Greenpeace ha denunciat la “mala gestió costanera” en actuacions com ara la regeneració de platges, dragatges, espigons i reconstrucció de passejos marítims. Segons l’organització ecologista, això suposa un “malbaratament constant” de diners públics d’uns 100 milions d’euros anuals en ‘nyaps’ a les costes d’arreu de l’estat, que es podria evitar amb una política de gestió integral de la costa.

En el cas concret del Maresme, segons les dades facilitades per Greenpeace, la despesa en regeneracions de platges de la comarca entre els anys 2005 i 2010 van suposar una despesa de 23 milions d’euros. A més, el 2010, les platges de Cabrera de Mar, Premià de Mar, Vilassar de Mar i Montgat van rebre 2,24 milions d’euros més.

Per altra banda, l’organització ecologista calcula que els beneficis que aporten els ecosistemes costaners de Catalunya són d’uns 2,5 milions d’euros anuals. En aquest sentit, Greenpeace adverteix que si no existís la barrera natural del litoral català, s’hauria de fer una inversió equivalent per protegir la seguretat i infraestructures existents a la zona costanera de 62.324 euros per hectàrea i any.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per