cialis online store buy viagra miami buy prednisolone 5mg online can you buy valtrex over the counter in the uk nizoral 2 cream online
dimarts, 25 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Insubmissió fiscal d’Arenys de Munt

Ajuntament d'Arenys de Munt | Foto: Diari Maresme

El primer municipi que va portar a terme una consulta popular sobre la independència de Catalunya ha tornat a esdevenir el primer que començarà a treballar per donar suport a la insubmissió fiscal. L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha acordat en el ple d’aquest dijous una moció que proposa donar suport institucional a la campanya ‘Diem Prou‘. A partir d’aquesta aprovació, el consistori arenyenc i l’empresa municipal GUSAM, exploraran la possibilitat de liquidar els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana, d’acord amb un procediment “adequat” que els permetrà no incomplir la llei. La moció, presentada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha estat aprovada amb els vots favorables dels republicans, Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Convergència i Unió (CiU).

La moció elaborada i presentada pel grup municipal d’ERC ha estat consensuada amb CUP i CiU. En un comunicat, els republicans arenyencs asseguren que des del primer moment s’han postulat per consensuar la moció amb les altres dues formacions polítiques. Ara, l’entesa de les tres forces ha finalitzat amb l’aprovació d’aquesta moció en el ple d’aquest dijous 9 de febrer.

Tècnicament ‘viable’

Segons la moció, l’estratègia d’ingressar els impostos del municipi a l’Agència Tributària Catalana és “tècnicament viable” i reivindica que el concert econòmic “ha d’anar més enllà del discurs polític”. Segons apunten, “és un deure moral de les institucions públiques del nostre país, dels partits polítics catalanistes, donar suport a les iniciatives que neixen de la societat civil que treballen per aconseguir un Concert Econòmic que ens acosti a la sobirania fiscal“.

Per altra banda, el ple municipal de Berga també ha aprovat aquest dijous una moció en el mateix sentit.

1 comentari per a “Insubmissió fiscal d’Arenys de Munt”

  1. […] recordar que aquesta campanya la va encetar el passat 9 de febrer l’Ajuntament d’Arenys de Munt a instàncies de l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual Vilassar de Mar […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per