dimecres, 19 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Jorba garanteix continuïtat al Consell Comarcal

Imatge de la trobada | Foto: CCM

El delegat del Govern de la Generalitat a la província de Barcelona, Salvador Jorba, ha visitat el Consell Comarcal del Maresme (CCM) on ha mantingut una reunió amb l’equip de govern. Fonts comarcals han informat que durant la trobada Jorba va assegurar que “la Generalitat, en cap moment, ha posat en dubte la continuïtat” d’aquest òrgan d’administració comarcal.

Salvador Jorba va informar a l’equip de govern comarcal que la Generalitat prioritzarà els serveis mancomunats, els ajuts als ajuntaments que comparteixin serveis i equipaments amb altres municipis i la cooperació interadministrativa. Es tracta, tal i com ja fa el Consell Comarcal, d’aplicar les economies d’escala per continuar prestant als ciutadans els mateixos serveis, però amb un cost estructural més reduït.

En aquest aspecte, el delegat del Govern va felicitar el CCM per la seva tasca. A més, Jorba va destacar algunes de les iniciatives punteres com ara les compres agregades que han beneficiat els municipis maresmencs. Cal recordar que aquest projecte ja s’ha aplicat en l’adquisició de paper, en la contractació d’electricitat i, també, en la telefonia fixa, mòbil i de dades. Precisament, la intenció del Consell Comarcal és ampliar aquest sistema a altres serveis i materials. En aquest sentit, l’organisme comarcal està realitzant actualment una consulta per recepcionar propostes i suggeriments dels ajuntaments.

Per la seva banda, el president del Consell, Miquel Àngel Martínez, va aprofitar la reunió per demanar a la Generalitat que faci un “esforç financer” per posar-se al dia amb els deutes contrets amb el món comarcal i municipal. A més, Martínez també va defensar “el coneixement del territori” que té el Consell i “la professionalitat” dels seus tècnics. Segons el president comarcal, aquestes dues característiques situen el CCM en un lloc privilegiat per a assumir més competències, per a dur a terme estudis i per a executar i implantar projectes de les administracions superiors, com ara la Generalitat i la Diputació.

A la reunió també van assistir la vicepresidenta 1a, Marisa Ferreras, el vicepresident 2on, Diego Sánchez; els consellers delegats de Cooperació Municipal i Planificació (Alfons Molons), Medi Ambient (Antoni Valls), Promoció Econòmica (José Manuel López) i Benestar Social i Educació (Neus Serra). A més d’assessores i assessor de les àrees de treball en què es divideix el Consell Comarcal del Maresme.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per