dijous, 26 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Kultura no és luxe

Actuació de ‘Marla’ | Foto: Maribel Pereira

La Kultura no és luxe, és una necessitat vital interior del ser humà, pel seu desenvolupament integral, tant vital com intel·lectualment,  com a persona. És un dret inalienable i un dret inqüestionable. Però amb la pujada salvatge, de cop fins al 21% del IVA, sembla que això s’ha acabat. A Noruega l’iva cultural, és del o%, a Holanda el 6% i a França, el 7%. Invertir en Kulturaés la millor inversió, pel futur del nostres fills i pel nostre país, perquè no és un caprici, no és per passar l’estona, és o hauria de ser un servei públic, tant digne i respectable, com a mínim, com pot ser, la sanitat o l’ensenyament.

El 20 de juliol, va realitzar un concert, el Pep Sala, ex-guitarrista del famós grup Sau, que va tocar dins de la programació d’Arts d’Estiu, organitzat pel Centre Cultural i l’Ajuntament de Pineda, al pati de Can Comas. Malgrat fer un concert acústic, ens va deixar un bon regust de boca, fent de la seva inseparable guitarra, una autèntica amiga, per expressar el seu talent musical. També tocant el piano, va demostrar posseir un domini líric i eficaç per tocar-nos a tots i totes la fibra sensible.

També volia esmentar, el petit festival, que sota el nom de : Rock Night Festival Pineda, que ja s’anunciava, amb un pòster increïble, amb un guitarra cremant i que en va produir el mateix lloc, el dia 28 de juliol, amb el concert, de 3 grups locals i de la zona, organitzat per l’Associació Kultura Local, encapçalat per l’infatigable, Oscar Deza. Un concert inoblidable, de bona música blues i rock’n’roll, on el grup pinedenc Marla, format per : Ruben fernandez, a la veu, l’Isaac Fernandez guitarra, Nicolas Dueñas a la bateria i JP Bullon al baix, que m’han passat una excel·lent maqueta, amb cançons de collita pròpia, mes els Buick 52, i els Prohibit Prohibir, constituït pel Juan Antonio Cortés a la veu, el John Revel a la harmònica, Toni Espelta i el Marcos Garrido a les guitarres, Andrei Nitkin al Baix i l’ Ernest Thunder a la bateria i que també m’han fet arribar, uns magnífics temes originals. Es nota que tots porten la música a la sang, on van demostrar sobradament, que poden estar a l’alçada, de molts grups que toquen a festivals, tant importants, com el Sonar o el Primavera Sound, de Barcelona i que potser ha arribat ja l’hora de fer un salt quantitatiu i qualitatiu endavant i preparar un gran Festival de Música pop-rock, a Pineda. Que podria ser per l’estiu vinent, a la platja o al Pati de Can Comas. Sota el patrocini, d’una o varies empreses privades, més l’Ajuntament, es clar. Però que ja s’hauria de començar, a posar fil a l’agulla, creant el Consell de Cultura local. Que per cert, algun d’ells m’han demanat, que l’hi fes un vídeo-clip.

Fa relativament poc, vaig visitar el museu de la Pagesia de Santa Susanna, que ja porta uns 8 mesos en funcionament i resulta molt agradable veure com un poble tant petit, ja disposa d’un museu propi i a més a més, estar ben estructurat i planificat. Si ho voleu comprovar visiteu-lo, o entreu a la seva web, www.museudelapagesia.com. Doncs potser ja seria hora, que un poble Pineda, tingués el seu propi espai museístic i crec que seria una bona idea començar, per una proposta que ens van fer fa poc, el grup El Mamelló, Amics de la barca de vela llatina, que tenen com a cap de colla l’Oleguer Massaguer, al fer-nos una exposició molt interessant sobre el món de la pesca, a la Sala d’Exposicions municipals i traslladar-la a la masia de Can Gelpí, lloc ideal per ampliar-la i desenvolupar-la, fins convertir-la en el nostre propi museu local, dedicat bàsicament al mar i als homes que van d’ella la seva vida, però on també reflectís tota la nostra història.

Volia aprofita l’avinentesa, per agrair a l’Associació Cultural Mare Nostrum, el haver-me convidat a presentar, al director de cinema Ramon Térmens, que vindrà personalment el dilluns, 10 de setembre, a les 9,30h. del vespre, al Centre Cultural, a presentar el seu inquietant film sobre el racisme, “ Catalunya über alles !“. Us hi esperem a tots i a totes i visca la kultura!!!

Raimon Miranda, cinemadicte, publicista i realizador de vídeo | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per