dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘La pime no ha de renunciar a l’I+D’

Imatge: icn.cat

Així de contundent es mostra l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN), que ha posat al servei de les petites i mitjanes empreses (pimes) la possibilitat de tenir el seu propi departament d’innovació a un cost assequible gràcies a la nanotecnologia, la implementació no requereix de grans inversions ni equips complexos. Segons informen fonts de l’ICN, la nanotecnologia ajuda a les pimes tant en la creació de nous productes com en la millora de productes ja existents i en qualsevol fase de la cadena valor (disseny, fabricació, logística …).

A través de la nanotecnologia s’aconsegueixen nous materials amb els que es creen productes de diversos sectors industrials. De fet, ja s’aplica a més d’un miler de productes d’ús quotidià com raquetes de tennis, peces d’automòbils, tiretes antibacterianes o xips informàtics. Així mateix, la nanotecnologia ajuda a les empreses a millorar els processos de fabricació, logística, seguretat i protecció del medi ambient.

Jordi Reverter, director de Transferència de Coneixement i Tecnologia de l’ICN, ha assegurat que “un dels factors que limiten la innovació a Espanya és l’escassa interacció entre ciència i indústria”. Segons Reverter, “malgrat els últims avenços científics, les empreses rarament aprofiten el nou coneixement generat pels investigadors “. En aquest sentit, afegeix que “reforçar el vincle entre els investigadors, els gestors de tecnologia i les empreses és bàsic per garantir l’èxit de les pimes. La nanotecnologia és la clau per a això “, explica.

La nanotecnologia ha esdevingut una de les prioritats de finançament de la Comissió Europea perquè destaca per l’eficiència que aporta a les empreses a través del desenvolupament de departaments d’I+D, la reducció de costos i l’aportació d’avantatges competitius per a les pimes.

L’ICN és un centre internacional de recerca sense ànim de lucre situat a Barcelona i actualment forma part del projecte europeu Train2, destinat a fomentar la col·laboració entre els àmbits científic i industrial a la regió SUDOE (Portugal, Espanya i el sud-oest de França). Així, els membres d’aquest projecte comparteixen tant l’accés a laboratoris com els coneixements especialitzats i les eines de formació en recerca en cada un dels centres col·laboradors.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per