diumenge, 24 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Les marques venen sobretot experiències’

Leticia Jiménez | Foto: D.M.

Entrevistem Leticia Jiménez, sòcia de l’start-up de base tecnològica, Hydra 360.   Al setembre, llençaran #market_emotions, una iniciativa que consisteix en l’anàlisi de la informació existent a les xarxes socials, i a internet en general, plasmant-la en un Opinion Intelligence actualitzat en temps real. Segons ens explica, aquesta opció permet la pressa de decisions optimes de màrqueting i comunicació als seus clients.

En què consistirà exactament #market_emotions?
És una innovadora eina de base tecnològica que comercialitzarem en forma de llicències que no necessiten instal·lació als equips dels clients. Un dels seus factors diferencials mes importants és l’anàlisi de les emocions associades a les marques.

Logo: #market_emotions | Hydra

I quin impacte tenen les emocions sobre l’elecció de les marques?
El màrqueting d’emocions és una tendència cada cop més en boga: com podeu veure a la publicitat per exemple a la TV, les marques més potents no venen només productes sinó sobretot experiències. Per tant, saber quin és el seu “posicionament emocional” permet orientar millor les estratègies de les empreses.

En quina mesura Internet i les Xarxes socials han canviat les regles de joc?
Les xarxes socials són dinàmiques i les opinions compartides pels usuaris canvien contínuament. Per un altre banda, la difusió dels comentaris és molt ràpida, per tant el potencial d’afavorir o fer mal a una marca també és molt elevat. La comunicació als mitjans tradicionals era unidireccional mentre que a les xarxes, s’ha de saber escoltar per aprendre del mercat (tant dels clients com de la competència) i reaccionar a temps responent a les necessitats dels clients.

En què consisteix l’Opinion Intelligence?
Recull la informació rellevant sobre tendències de mercat, grau de coneixement de marca i emocions associades a marca, entre d’altres, en forma d’indicadors de seguiment que faciliten la pressa de decisions adaptades a les circumstàncies del mercat. Permet segmentar els comentaris en funció del perfil del client, la xarxa social, la localització, etc. Tot de forma comparativa amb la competència.

Leticia Jiménez | Foto: D.M.

Una de les claus és obtenir aquesta informació en temps real?
Com comentaven les xarxes socials són dinàmiques, els trendings tòpics a twitter, per exemple, canvien en qüestió de minuts. Per tant és clau el tenir a l’abast la informació en temps real, una de les característiques de #market_emotions.

A quina tipologia de client li podria interessar més?
Mitjanes i grans empreses actives al àmbit 2.0. En quant a sectors poden ser distribució, cadenes hoteleres, sector alimentació entre d’altres.

Per què heu escollit el TecnoCampus Mataró-Maresme per establir la vostra seu?
Volem estar en un viver d’empreses per compartir experiències amb altres start-up tecnològiques. Vam explorar altres oficines d’aquestes característiques a BCN on vam estar treballant a un espai de “co-working”. El preu del lloguer del Tecnocampus i el poder disposar de becaris també és un factor a tenir en compte. Per últim la gestió del temps millorarà donat que els dos fundadors vivim al Maresme i reduirem bastant els desplaçaments.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per