dijous, 27 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Localitzen a Dosrius una gàbia trampa il·legal

La gàbia trampa | Foto: A.R.

Agents Rurals de la Generalitat han comissat i retirat una gàbia trampa, de grans dimensions, que estava sent utilitzada per la caça furtiva d’exemplars de porc senglar en una zona forestal situada en el paratge Can Selva de Dosrius. Per atraure els animals al parany il·legal el caçador furtiu utilitzava atraients i menjar per facilitar-ne la seva captura.

Segons informa el mateix cos, el lloc on s’ha localitzat la gàbia trampa ha estat objecte d’un seguiment especial per mirar d’identificar el caçador furtiu. Donat que aquest no ha aparegut, els agents van decidir retirar el parany per evitar que altres animals hi poguessin quedar atrapats.

En la zona on s’ha localitzat la gàbia hi ha presència de comunitats de carnívors mediterranis: gat mesquer, fagina, toixó i mostela, així com d’altres comunitats animals provinents de les zones forestals properes del Parc Montnegre-Corredor, totes elles protegides per la Llei de protecció dels animals.

La gàbia trampa és un mitjà de caça que està prohibit per diferents normatives, tant nacionals com internacionals. Usat de manera il·legal representa un gran perill per a la resta de fauna, tant protegida com no protegida, així com per a les persones que en puguin ser víctimes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per