dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Malats avançats reben atenció immediata

Atenció domiciliària | Foto: CSMS

Des del passat mes de maig, la Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS), amb el finançament de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital i l’Associació Oncolliga, ha impulsat un nou servei d’atenció immediat a domicili a pacients amb malaltia avançada. Amb aquest servei, un cuidador especialitzat en cures pal·liatives dóna atenció domiciliària a pacients en els seus últims dies de vida.

A hores d’ara, segons informa la corporació, més d’una vintena de pacients han utilitzat el servei. El perfil del pacient atès és el de malalts crònics complexos, amb processos oncològics avançats o amb malalties degeneratives avançades que precisen d’un recurs de suport personal domiciliari urgent.

El servei pretén oferir una atenció integral del malalt incloent aspectes físics, emocionals, socials i espirituals. En aquest sentit, el suport personal al malalt pot incloure la higiene, l’alimentació, la supervisió de la medicació, cures no complexes i acompanyament, entre altres serveis.

Segons informa la CSMS, el servei s’activa en menys de 48 hores, no té cost per a les famílies, però està limitat a 30 dies. El servei no és substitutori de serveis públics o privats paral·lels. A més, des de la Corporació es valora cada cas individualment i es decideix en quins casos s’activa el servei. Per altra banda, per tenir dret a optar-hi, el pacient ha d’estar inclòs en el Programa d’Atenció Domiciliària de la Corporació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per