dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró es queda sense OCA per Cap d’Any

Logo: L’OCA de Mataró

Mataró no acollirà enguany l’Operació Cap d’Any (OCA), una festa popular que fa un parell d’anys celebrava el cap d’any a La Gàbia del Cercle Catòlic. Segons informa l’organització a través d’un comunicat, s’han vist “obligats a prendre aquesta decisió davant les dificultats i traves per part de l’Ajuntament”.

Des de l’Associació Cultural l’OCA asseguren que han treballat des de fa mesos per fer possible l’edició d’enguany, però manifesten que han “topat amb un canvi constant de posicionament” per part de l’Ajuntament. Segons denuncien, el consistori mataroní n’havia acceptat fa setmanes la seva realització, però “finalment l’ha desautoritzat a darrera hora, quan només falten 13 dies per Cap d’Any, deixant clara la nul·la voluntat política que la revetlla es pugui celebrar”, han lamentat.

En el seu escrit, recorden que l’OCA ha estat una festa oberta, gratuïta i popular que “no ha registrat cap tipus de problema” i que “ha comptat amb l’assistència de centenars de persones d’edats diverses”. A més, des de l’organització asseguren que s’ha donat “sempre un compliment estricte” de les condicions i demandes que cada any s’han sol·licitat per part de l’Ajuntament. L’edició d’enguany estava preparada seguint els mateixos paràmetres dels dos anys precedents.

Imatge: YouTube

L’organització manifesta que entenen que “arran dels desafortunats fets del Madrid Arena s’extremin totes les precaucions”, però els preocupa que “com a reacció es prohibeixin festes amb trajectòria, de diferent dimensió i tarannà i que no hi tenen res a veure”. A més, també recorden que l’OCA és una iniciativa sense ànim de lucre que s’ha organitzat sempre sense cap suport ni finançament públic, “gràcies al treball desinteressat i voluntari d’una setantena de persones” i a la col·laboració de la Sala Cabanyes, el Centre Catòlic i els Capgrossos de Mataró.

Per tots aquests motius, assenyalen que no entenen i veuen “amb perplexitat” que el govern municipal defensi públicament “com a compromís de mandat” el suport actiu a les entitats que organitzin activitats festives i, en canvi, dificulti el seu desenvolupament quan hi ha iniciatives ciutadanes d’aquest tipus que es volen dur a terme”.

Per últim, l’organització manifesta que segueix creient que “Mataró necessita festes populars en els dies assenyalats del calendari, sent Cap d’Any el cas més flagrant”. En aquest sentit, subratllen que “l’OCA ha demostrat la necessitat d’una oferta oberta i dirigida a tota la ciutadania”.

Des d’aquest mateix moment, l’Associació Cultural l’OCA de Mataró ha informat que es posa a treballar per tal que l’OCA 2013-2014 pugui “ser una realitat” i asseguren que treballaran per, d’aquí un any, poder “anunciar una festa oberta, plural, popular i d’accés lliure, com creiem que ha de ser una festa de Cap d’Any”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per