dimarts, 25 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià exposa mil anys de la seva història

Imatge: Cartell de la mostra premiarenca

El Museu de l’Estampació de Premià de Mar inaugurarà el diumenge 22 de gener, a les 12 h., l’exposició ‘L’arqueologia de Premià‘. El museu ofereix així una mostra de mil anys de la història mes antiga de Premià, des de l’època ibèrica fins a l’antiguitat tardana.

A l’exposició es mostren objectes procedents de les excavacions que s’han anat realitzant en els darrers quaranta anys, des del Museu de Premià de Mar. A través d’aquestes peces, s’explica com vivien aquells antics pobladors de la vall de Premià. El jaciment estrella de la mostra és Can Ferrerons, les restes del qual són les més importants i singulars de Premià i unes de les més valuoses de tot el país.

Evolució històrica

El poblament de la vall de Premià, en el període ibèric estava replegat al poblat emmurallat del turó de la Cadira del Bisbe. Amb l’arribada dels romans, el poblament es dispersa per tota la vall i amb la bonança econòmica que proporciona, les àrees de la plana de davant del mar es converteixen en les mes pròsperes, i poblades per les vil·les més riques. Aquesta situació s’inverteix a partir de la crisi del segle III i amb la tardoantiguitat es dona pas a l’alta Edat Mitjana, amb un nou replegament de la població cap a la part alta de la vall.

Fitxa

Comissaris: Ramon Coll i Marta Prevosti
Lloc: Museu de l’Estampació de Premià de Mar, c/ Joan XXIII, 2-8
Inauguració: Diumenge, 22 de gener de 2012
Hora: 12 h.
Contacte: al telèfon 937529197 o al correu museu@premiademar.cat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per