dimecres, 17 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premis per a les ADF Teià i Alt Maresme

Lliurament de premis | Foto: ADF Alt Maresme

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Teià i Alt Maresme han obtingut els premis de prevenció d’incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona. El premis van ser lliurats dissabte passat 24 de novembre pel president de la Diputació, Salvador Esteve, en una festa que va aplegar més de 500 persones a Tordera. En aquesta XVI edició dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona es van presentar 18 candidatures.

El Premi Rossend Montané, a la millor obra o projecte de prevenció, dotat amb 4.800 euros, va ser per l’ADF Teià que actua sobre la totalitat del territori forestal d’aquest municipi. Pel que fa al premi Palestra a la millor organització, premiat també amb 4.800 euros, va correspondre a l’ADF de l’Alt Maresme, formada pels municipis de Calella, Santa Susanna, Palafolls, Pineda de Mar i Malgrat de Mar.

En el seu discurs de cloenda, Salvador Esteve es va referir als incendis forestals d’aquest estiu 2012 i va recordar que es van produir 181 incendis a les comarques de Barcelona. Per això, va dir que “és just que donem suport a les ADF i que, en aquesta cita anual, reconeguem de manera especial aquest compromís per salvaguardar els boscos del país”. Esteve va felicitar també la “celeritat d’actuació” de tots els equips d’extinció, el comportament cívic dels ciutadans, i el compromís de les entitats públiques i privades amb aquesta prevenció i lluita, que han estat “factors decisius” per apagar el incendis d’enguany.

Els Premis de Prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es lliuren des de 1997, pretenen reconèixer públicament la feina que realitzen durant tot l’any les agrupacions de defensa forestal (ADF) amb el suport dels ajuntaments de la província.

L’accèssit del Premi Rossend Montané va ser per a l’ADF de Sant Sadurní d’Anoia, i la mateixa distinció pel que fa al premi Palestra va ser per a l’ADF Puig Vicenç secció Sant Boi.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per