dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Preocupació ecologista per les mesures Rajoy

Foto: Google Maps

Les darreres decisions del Govern espanyol han encetat també les crítiques de sectors ecologistes que consideren que treure les competències en aquesta matèria als consistoris per passar-les a les Diputacions suposarà externalitzar la gestió mediambiental i deixar-la “desatesa i sense dedicació”.

En el cas del Maresme, l’entitat Natura ha emès un comunicat on dóna suport al manteniment de les polítiques de sostenibilitat duta a terme pels ajuntaments. Davant les darreres mesures imposades pel Govern de Mariano Rajoy, aquesta entitat d’Argentona creu que “no és la forma més efectiva i eficient per lluitar contra la crisi, i especialment, per les que fan referència a les competències dels ajuntaments en matèria mediambiental“.

Natura considera “molt positiva” la feina realitzada per les regidories de medi ambient i sostenibilitat i pels seu personal tècnic i administratiu, que amb les particularitats i possibilitats de cada un dels municipis, ha endegat i consolidat polítiques de sostenibilitat, fomentant la reducció i el reciclatge dels residus, la protecció del patrimoni natural, l’educació ambiental i la millora de les condicions de les comunitats locals.

Des de l’entitat ecologista, que rebutja la pèrdua del capital humà que hi ha avui a les àrees de sostenibilitat de l’administració local, amb les seves capacitats, experiència i formació, també asseguren que no s’entendria que tota aquesta feina s’abandonés. Finalment, Natura alerta que “la solució de la crisi no pot implicar, en cap cas, fer un pas enrere en la defensa de les polítiques mediambientals”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per