dijous, 21 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Reaccionem

Emilio Botín | Imatge: YouTube

T’atreviries a dir-li a la cara i en públic al totpoderós banquer Emilio Botín, coses com: “Mentre s’anava obrint la fossa de la destrucció d’ocupació, en la qual milions de condemnats perdien la seva esperança i la seva dignitat, vostès es folraven a cabassos sense el més mínim pudor”, “Vostè és algú que fa política amb majúscules i sense mullar-se, a més de ser un poderós líder a l’ombra, aliè a l’escrutini públic” o “Vostès són els que governen als que diuen que ens representen”?

Doncs això és ni més ni menys el que va fer el senyor Álvaro José Van Den Brule davant la cúpula i els accionistes del Banc Santander reunits a la Junta d’Accionistes del dijous 10 de novembre del 2011. De manera educada, sense alçar el to de veu, ni perdre les maneres en cap moment (tot i la grollera interrupció d’Emilio Botín), l’exposició d’Álvaro José, que va ser gravada en vídeo, encara que no espero veure-la en les grans cadenes televisives ni transcrita als diaris, deixa a una distància abismal els buits discursos dels polítics a l’ús, perduts sempre en estèrils atacs mutus i partidistes convertint-se en meres cortines de fum, sense entrar mai de manera valenta al moll de l’os dels assumptes veritablement importants per als ciutadans.

Tant de bo sorgeixin molts més Álvaro José que s’atreveixin a exposar, de manera valenta, però sobretot, de manera intel·ligent, totes aquelles coses en què tots també hi estem d’acord… menys els que tenen l’obligació de representar-nos.

Thomas Jefferson ja ho sabia al 1.802

Entre altres coses hem de denunciar el següent: L’estalvi proposat pel Govern té trampa, estem al capdavant d’un exercici de cinisme superlatiu. D’una banda el Govern Espanyol (i també l’oposició popular i la Brunete mediàtica) acusen les autonomies de ser les autèntiques responsables del malbaratament i el poc estalvi. Però després, l’estalvi que fa l’Estat s’aconsegueix limitant les transferències a les autonomies. Magistral! Cal una acció contundent:

És cert que el president del Banc Central, Mario Draghi, té les mans lligades per Alemanya, però l’única fórmula per sortir de la crisi del deute és que aquesta institució anunciï una disposició il·limitada a comprar títols en el mercat secundari. Aquesta acció hauria estat suficient per desanimar els especuladors.

Tinc la sensació que o canviem d’actitud i tots junts anem per feina amb seguretat, decisió i valentia, o si no reaccionem i continuem vegetant, seguirem en un món fosc sense sortida en el qual especialment els nostres fills ho pagaran molt car.

J. A. López Garriga | Santa Susanna

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per